Julen 08 - i efterskott!

Här kommer en liten sammanfattning av vår jul i bilder, titta och njut!



Julaftonsfrukost hos far och Pia! (nej, pappa har vanligtvis inte det ansiktsuttrycket!)




I väntan på "tomten"...





Och så kom han, tomten...eller?



Johan hjälper lillebror "lucky strike" (- tomten)



Snön faller över Ivantjärn på julaftonskväll



Home sweet home



Simpson tar sig an juldagens äventyr!



Avfärd hemifrån, på väg mot sjön!



"vägen till sjön"



Vi korsar åker och skog!



..Framme!



Solar sig i vintersolen :)




På väg hemåt...



Tillbaka i byn.





Hemma!



Solen på väg ner över ladugårdstaket...




Ekorren tar sig lite kvällskäk :)





Lärare och husägare

...ingen dålig start på 2009 om man får säga så!

ÄNTLIGEN har vi fått lägenheten såld, och därmed är det även fastspikat att vi flyttar in i vårt fantastiska hus (villa!) den 2:a mars!
JAG ÄR LYCKLIGARE ÄN JAG NÅGONSIN VARIT. Ju mer jag tänker på det,desto högre vill jag hoppa omkring och sjunga lyckliga sånger :D Det känns otroligt bra. Äntligen kan vi ta nästa kliv frammåt tillsammans.
Hela affären med huset underlättas också av det faktum att min inkomst, f.r.o.m. den 23 februari kommer att multipliceras med 3. Jag var och skrev på anställningsavtalet i torsdags, och måndagen den 23:e februari blir jag lärare på riktigt, för resten av mitt liv! För första gången någonsin, kommer därmed min fasta månadsinkomst överstiga CSNs futtiga 7500, även det mina vänner känns otroligt! Vad gör man med så mycket pengar?!
Pengaöverflödet kommer dock inte bli alltför svårt att råda bot på, eftersom ca 100 kvm av vårt hus kommer att sakna möbler till en början... På listan står bland annat:

Fint köksbord+ fina stolar
Fler skohyllor...
Någon slags antik byrå el. dylikt
Två gamla vackra skrivbord
Sköna stolar till de vackra skrivborden
Bokhylla/-or till biblioteket/arbetsrummet
En stor golvkandelaber (femarmad) till det enorma vardagsrummet
Gardiner
Blommor

Det är helt fritt fram för samtliga  läsare att bidra med valfritt objekt från listan! Se bara till att kontakta varandra, så vi inte får alltför många dubletter av något ;)

Igår hade jag och hjärtat en härlig kväll! Den började i hemmets lugna vrå, där det tillgades god svamprisotto till fin bakgrundsmusik. Denna delikata kreation intogs i salongen tillsammans med två glas vitt. Som grädden på moset avslutades middagen med en delikat chokladdessert, bestående av en äkta noblesseask!
Efter detta intog vi strike, där vi bowlade som två gudar och zippade några drinkar. Kvällen avslutades sedan på mysiga Å, där vi likt en första dejt satt och pratade och umgicks, innan vi gick hem för att återigen dela sovplats :)
Fantastiskt egentligen att man fortfarande kan uppleva sådana mysiga stunder, trots att man levt tillsammans en bra tid!

Idag är det lördag. Det blir nog en lugn dag utan alltför stora äventyr, jag misstänker att en förkylning är på ingående, och befinner mig för tillfället inte på den topp jag brukar... Det enda som står på agendan är en tur till Djurmagazinet för att inhandla rockiga halsband till tant Sigrid och tant Sälma! Jag har sett två fina halsband i läder med små silvernitar som de ska få!  Sickan får ett rött, som kontrast till hennes silvergrå päls, och Slem får ett tufft svart som passar hennes bad ass-attityd :P Bilder på dessa damer i sina halsband kommer i framtiden!

Nu börjar mina ord ta slut, så jag sätter härmed punkt.

Ha en härlig helg allihopa!

/Yours Truly.


Det är dags nu.

Nu är det hög tid att någon kommer och köper lägneheten.
Det är faktiskt inte roligt längre nu.

I onsdags var jag på jobbintervju. Min första "riktiga" intervju för ett jobb jag under 4,5 års tid faktiskt har utbildat mig för, så det är hög tid att någon anställer mig nu!
Det gick bra! Tror vi i alla fall. Har inte hört något ännu, men det kändes väldigt possitivt och jag fick bra vibbar från rektorn och övriga lärare. Jobbet gäller en tjänst på högstadiet i eng. och sv. Egentligen inte min kopp té helt och hållet, men det kan nog fungera ändå... Så nu går jag på helspänn och får hjärtklappning så fort telefonen ringer. Ett ypperligt tillfälle för de som vill att jävlas med mig alltså!

Idag är det lördag och jag tror att jag ska påbörja småändringarna i mitt ex.arb. Känns drygt eftersom jag helt har lämnat den bakom mig nu, men det måste göras för ett högre betyg!
För övrigt blir det en lugn "maratonmyshelg" som Johan så fint uttryckte det igår. Den senaste tiden har varit lite trist här hemma eftersom all energi gått till att grubbla på lägenheten. Så i den trista tillvaron måste vi nu verkligen pyssla om varandra extra mycket och vad är väl då bättre än en helt ledig ouppbokad helg?

Hoppas ni alla har det bra, jag tänker på er massor och ska verkligen försöka bli bättre på att höra av mig.

S, om du läser detta: v.8 blir jag klar med skolan, efter det ska jag se till att boka in en resa til GBG så vi får prata ikapp och kanske t.o.m ta en liten shoppingtur och en fika längs avenyn :)

/Yours truly.

Fröken Vähäkuopus

Jag har undrat om det kanske är dags att lägga ner bloggen... frevensen på mina inlägg är ju inte precis kontinuerliga om man säger så!  Men men, de som orkar vänta i veckor på nya rader låter ju sig i alla fall glädjas något åt mina tecken!

Nu är skolan officiellt slut och 4,5 års studier är egentligen över. Inoficiellt har jag tyvärr 6 veckors praktik kvar innan jag kan ta ut mitt examensbevis... Trist men ändå lite skönt att få friska upp praktiserandet innan man ska kasta sig ut i verkligheten.
Apropå verklighet ska jag på mitt livs första riktiga jobbintervju på onsdag! Det känns spännande och samtidigt MYCKET overkligt. Jag har liksom lite svårt att greppa att jag nu faktiskt ÄR lärare, på rikitgt. Lika mycket riktig lärare som alla de lärare jag själv har haft under alla dessa 16,5 år! LÄSKIGT. Men jag kommer bli så så bra! Eller faktiskt: jag ÄR så bra! Jag är grym, skulle själv vilja ha mig som lärare ;)
Intervjun rör en tjänst i år 6-9 i engelska och svenska. Och nej, jag har inte svensklärarkompetens, men jag anser att mina egna kunskaper räcker för att undervisa högstadieelever i mitt modersmål. Lägg dessutom till 3 kursers utbildning i engelska på extremt hög grammatisk och språkanalytisk nivå, så tror jag inte det blir några störe problem.
Fröken Anne, eller kanske hellre: "Ms Vähäkuopus". Ja, jag ska tvinga mina elever att kalla mig fröken Vähäkuopus. Antingen det eller IG, det är bara att välja ;)

Efer mycket slit med examensarbetet gick opponeringen rätt bra tror jag. Fick inte så värst mkt kritik och en hel del positiva utlåtanden. Ska göra en del småjusteringar bara men inget stort behöver ändras. Skulle bli förvånad om jag inte får minst VG...
Idag är det dock första lördagen på 4,5 år som jag inte har ngt skolarbete alls att ägna mig åt, detta kommer att firas med en helt ledig slappdag! En promenad till skolan för att lämna in det sista skriftliga verket och en fika kanske, mer än så händer inte idag. Skulle vilja träna, men eftersom jag var så klumpig och halkade i onsdags och därmed ådrog mig en REJÄL lårkaka på rumpan/låret, har jag lite svårt att springa... Men det gööör inget, jag är ledig och kan göra det en annan dag!

Ha en bra dag alla!

/Yours truly.