Party pic

image41

                                                         Babes på Ön i Tisdags : )

Påhälsningsdag

Nu när T har skaffat bil är det ju betydligt lättare att hälsa på folk som man i regel inte kunnat göra tidigare (mamma i skogen t.ex.), och det gjorde vi idag!

På väg till skogen (aka Ivantjärn) stannade vi först på Loppis i Valbo där ännu en théburk införskaffades! Jag prutade ner den till godtagbart pris och gjorde en hyfsad affär efter mycket om och men... Såg även en fin gammal jordglob jag väldans gärna skulle viljat ha, men har varken pengar eller plats i lägenheten så den fick vackert stå kvar.
Eftersom en lång bilfärd väntade oss och den nya bilen än så länge endast är utrustad med en "stereo" från tidigt 80-tal, tyckte T att det var lägligt att köpa, just det, gamla hederliga kassettband för att göra resan optimal :o)
För 2:- fick vi ett kasettband med dålig instrumental synthmusik à la 80-tal (för T´s räkning) och ett band med ganska hyfsad Reggae (till Anne). Jisses. Det var inte bra nånstans... kunde de inte ha haft ett band med Queen eller Status åtminstone? Men iofs, bra musik behåller man väl...
I vilket fall, efter en halvtimmes dålig musik nådde vi tillslut Järbo där vi intog Pizzerian :o) En God Pizza på "hammaplan" senare (som för övrigt hette "Nina"!) och efter besök på ICA för att inhandla fikabröd till Styvfar (?) (där vi sprang på mamma!) , rullade vi till skogs!
När vi kommer upp på gården håller vi på att krocka med Pärlan, lillasysters Golf årgång -84 (den finaste såklart!), för att sedan även vara någon meter från att bli påbackade av lillebror i sin Toyota. Jösses, vilken trafik!
Kul med så mycket folk hemma för en gångs skull, kul att träffa alla (utom yngsta lillebror som inte var hemma...). Vi pratade strunt och knölade i oss fikabröd tills det stod upp till öronen... BRA att jag var ute på powerwalk en timme i morse, verkligen nödvändigt.
Tiden går ju fort när man har roligt och vi var tvugna att ge oss av för besök nr 2.
Anhalt: Bergsgatan, Sandviken. Far och Pia.
Eftersom pappa varit väldigt delaktig i T's bilsökande, var han väldigt nyfiken på att se fyndet, så vi begav oss dit. På vägen ringer de och ber oss stanna på vägen och köpa vaniljvisp eftersom Pia har bakat en BANANKAKA. Happ, bara att bita ihop och offra sig... men god var den!

Bilen fick godkänt och vi är mätta, så kan man sammanfatta denna dag!

Hoppas att ni allihopa har haft en härlig söndag och att ni samlat krafter för den stundande veckan.

Yours Truly.

Alla goda ting är 3?

Nu har smekmånaden gått över och jag har återigen fått behov av att skaffa en ny mobil. Stackars mina mobiler, de blir inte gamla i gården de inte :o)
Men nu är jag bara så innerligt less på att inte ha någon USB till den så att jag kan föra över bilder, musik mm, att jag tror jag skaffar en ny mobil ist för en kabel! Kabeln har stått på inköpslista i över ett år nu  men jag har fortfarande inte kommit hem med någon efter alla dessa rundor på stan. Om inte annat så är det  ju betydligt roligare att köpa en sån ist för en grå sladd för 400:-... Vi får se om jag går ner på stan och pratar med pojkarna i 3-hörnet, de gillar ju mig ;o)
Funderar på 3 som sagt, någon som har nåt att säga om det? Bra/dåligt? Dyrt/Billigt?

Nu ska jag faktiskt äta lite innan jag ger mig ut på min eftrerlängtade inlinestur! (det är bäst att passa på INNAN det börjar regna...)

So long!

Let me Entertain me

Sorry Robbie, jag ändrade lite på din text, för idag skulle jag verkligen behöva bli road...
DET ÄR FRUKTANSVÄRT så jag har tråkigt idag!
Verkligen inget skoj alls att se fram emot just nu... Hjärtat jobbar dubbelt upp idag och imorn gör han tolvtimmarsskift. Stina jobbar och Karin ska på fest med jobbet. Skoj.
Inte kan jag påstå att teoriboken lockar vidare värst heller och vädret är sådär lagom trist att man inte gärna vill ge sig ut... Jag som hade planerat en inlinesrunda till Furvuk.
Nåväl, man kan ju inte ha skoj jämt. 
Antagligen blir det väl lite läsande ändå, jag måste ju se till att greja provet om två veckor. Vore oerhört pinsamt om jag missade det när jag har klarat tentor på 1600 sidor... Dessutom vill jag verkligen ha det överstökat så jag kan känna mig vuxen på riktigt :P

Nu ska dricka en gigantisk kopp kaffe (med Selma som just hoppade upp i mitt knä och kelar som en tok!), sedan ska jag ge mig hän ikeas fantastiska instruktionshäfte som följde med nattduksbordet som införskaffades igår!

Wish me luck :o)

Tjuvat


Favoritalkohol: Öl, tråkig som jag är, men det funkar i alla lägen. Har svårt för sötsliskiga saker...
Favoritfärger: Det beror ju oftast på vad det gäller... Rött, svart, blått och grönt.
Framtidsplan: Leva lycklig med allt vad det nu kommer att innebära. Först och främst bli klar med utbildningen.
Tre prylar till en öde ö: Mp3 med bra musik så man kan dansa gärnet, en kniv är ofta bra att ha och ett par sandaler eftersom mina fötter inte klarar av stekhet sand...
Vegetarian eller vegan? Ingendera. Kan ofta äta vegetariskt men aldrig på heltid.
Hur många har du kysst? Inte så värst många den senaste tiden :o)
Hur många piercings har du? En i tungan.
Hur många tatueringar har du? Inte nån förrän jag eventuellt har gift mig... dock är motivet klart.
Två saker du skulle vilja ha: Körkort för att det är praktiskt och en skinnjacka till hösten för att det är snyggt!
Något som alla vet om dig: Oj, att jag gillar gamla fina saker? hehe... ( ;
Vad blir du glad av: Vänner, familj och bra musik!
Vad gör du när du blir ledsen? Håller mig för mig själv och gråter tyst...
Vad är det första du köper när du varit pank länge och får pengar? Saker till kylskåpet och frysen eftersom skafferiet ändå tenderar att vara hyfsat fyllt med konserver som jag alltid köper men aldrig äter...och frukt!
Favoritpasta: Spagetti eller cannelloni.
Vad var det senast olagliga du gjorde? Laddade ner musik...
Vad längtar du till? Ninas bröllop då jag får träffa mina vänner igen! Annars längtar jag även till skolan korkad som jag alltid är såhär i mitten/slutet på sommarlovet :o)
Favoritsnabbmatställe: Det där är svårt eftersom jag inte är så otroligt förtjust i snabbmat just. Gillar tacos men det finns inte  något "snabbtacosställe" i stan...
Vad har du i glaset? När?
Bästa hang-outet: Boulognen här hemma i gävle på en filt  med god mat och trevligt sällskap!
Favoritte: Vita Rosen från Théhuset.
Favoritglass: Ben & Jerrys funkar!
Vilken film får dig att gråta: Gröna milen, Så som i himlen och många många andra, gråter alltsom oftast till film.
Vad är skönhet? Att kunna vara ödmjuk och samtidigt stark i sig själv.
Vad är lycka? Att ha vad man behöver och känna sig tillfreds med tillvaron precis som den är.
Om du fick 1 miljon, vad skulle du göra då?: Betala mitt studielån, pensionsspara, resa och förmodligen shoppa en hel del skor.
När grät du senast: För någon vecka sedan...
Vad är du rädd för? Att bli helt ensam och inte ha någon att dela alla fina stunder med.
Favoritmat: Mexikanskt är alltid gott!
Frisyr: Det varierar från dag till dag. Ett som är säkert är att den alltid är Mörk!
Vacker människa: Svårt, många är vackra på utsidan men kanske inte på insidan.
Klok människa: Mamma.
Vad åt du till frukost?: Lätt naturell youghurt med müsli, en halv blodgrapefrukt, två fullkornsmörgåsar, den ena med ägg och den andra med keso och paprika samt ett glas färskpressad apelsinjuice!
Vem tycker du synd om: Alla de som inte vågar vara sig själva.
Vem tycker synd om dig? Farmor, helt i onödan. (oftast när jag slänger hennes sopor eller går med pappersinsamlingen el. dylikt.)
Vem tycker inte om dig? Många människor. Förhoppningsvis är det ömsesidigt, skulle vara jobbigt om folk jag tycker om inte tycker om mig.
Gillar du svarta kläder?: Japp, men inte i solen på sommaren.
Vem hade du senast en seriös pratstund med?: Karin.
Brukar du svära mycket?: Ja, tyvärr på tok för mycket...
Största misstaget du har begått: Berättar jag inte här såklart.
Är du kär?: Ja.
Vill du gifta dig? Ja!
Hur tidigt stiger du upp? När jag känner mig redo. Ibland efter att klockan ringer, ibland när jag vaknar av mig själv och har stirrat mer än 10 min i taket.
Gillar du att slåss?: Gillar boxning...
När var du senast riktigt full: Som Nina: Midsommarafton :o)
Hur många timmar sover du per natt?: Behöver 7-8 timmar för att ligga på topp!
Saknar: Just nu Mamma.

- Tack Belma för alla listor!


Ön

Jag säger då det: ÖN.
Det är sommar det. Sommar så det bara stänker om det, om inte svett från alla på dansgolvet så öl från de bredvid! Det är helt fantastiskt, Svensk underbar sommar i ett nötskal :o)
Tack S för en fantastiskt rolig kväll i Hedesunda, detta måste upprepas och göras till en gemensam tradition! Vad kan bli fel i goda vänners och bra musiks lag? Det kan liksom inte misslyckas, det spelar ingen roll hur kallt det än är det blir kul ändå! Vi dansade (läs hoppade omkring som två tokar, oftast i hyfsad takt till musiken) och skrattade hela kvällen och träffade även gamla bekanta.
Igår hade jag dock ont i halsen efter all sång och ont i nacken efter alla vilda moves ;-) Men det var det värt!

Igår var det annars sommarens officiella shoppingdag med Karin, trevligt även det även om det kändes som att fötterna skulle upplösas efter ett par timmars spring i alla affärer... Dock införskaffades väldigt braiga saker!
Efter shoppingrundan väntade sommarkväll på torget med S som anslöt mot eftermiddagens slut. Bord på brända? Hahaha. Lycka till. Vi väntade i ca 45 min innan vi gav upp, gick in på nian och köpte sushi som intogs sittandes på en bänk vid torgets busshållsplats, bredvid brända bocken och bakom en korvmoj som strategiskt skymde scenen... Men gott var det! NÄr vi väl hade ätit klart (och alltså inte längre var i akut behov av sittplats) viftade några bekanta till S om att vi kunde få tränga oss ner med dem i två soffor, sagt och gjort.
Tyvärr var de inga människor som tilltalade mig, då samtliga enbart hade oerhört omogna och negativa åsikter om småorter och logdanser (my two passions in life!) så jag återvände hem till T som nyss kommit hem från Bollnäs med nyinköpt bil!
Det var dagen igår det. Nu har jag haft två härliga dagar där jag verkligen fått känna på sommaren lite, få hjärnan att inse att det faktiskt ÄR sommar. Välbehövligt, tack för det mina vänner.

Om än lite senare än lovat (ovanligt?) kommer här en bild på mitt nya jag.


image40

Altan, kaffe och skitsnack

Jag är sämst, jag vet det :o)
En hel vecka utan blogginlägg... skäms på mig. Men ni anar inte hur drygt det är att jobba förmiddagsveckan med tolvtimmarshelg, man är inte människa någonstans.
Den gågna veckan har flytit på bra. Inte särskilt mycket har hänt utöver det vanliga...
Var till far och Pia och fick tårta någon dag i början på veckan, vilken dag är dock svårt att säga eftersom hela veckan bara flyter ihop till ett enda blurr. Åkte till återvinningen en dag och kastade sopor (äntligen! Som jag väntat på denna dag), bjöds på minigolfrunda och sushi på nian av hjärtat (tack!) och fick antagningsbesked inför hösten, jag får läsa vidare, Yippie. Där har ni i stort sett min vecka!

Idag började jag dagen med en inlinestur där jag höll på att svimma. Det blev riktigt otäckt, allt började snurra och blev mörkt och jag blev riktigt illamående. Uscha, vet inte om det berodde på vatten- eller näringsbrist, jag har inte ätit så bra den senaste tiden...  Resten av dagen har tillbringats i Stensätra med min Karin. Vi gjorde inte mycket egentligen, men det där lilla betyder mycket i sig... Vi satt på deras altan och drack kaffe och pratade om livet och tillvaron samtidigt som vi åskådade en förrymd höna :o) Tack för det vännen. Det är så sällan vi tar oss tid för sånt.
När jag kom hem hade T redan lagt sig eftersom det är hans tur att ha FM denna vecka... Jisses, det börjar tära på en detta, att inte ha någon kvalitetstid för varandra. Jag hoppas att det blir bättre snart.

Imorgon händer följande:

  • Jag lovar att lägga upp bild på min nya frisyr (!!)
  • Jag ska med min vän S på tansit i Hedesunda (!!!)

So long.


:o)

Nu har det varit tyst ett tag, men jag har fullt upp med att  kasta med det nya håret och headbanga till bra musik dagarna i ända haha!
Nej, seriöst. Håret blev toppen alla ni som frågar, jag är supernöjd och lovar att lägga upp en bild omgående :o) Nu måste jag dock kasta mig ner till bilen som ska ta mig till svärmor på födelsedagsmiddag!

Yours Truly.

Hårskräck

Drömde ännu en skräckdröm om mitt hår i natt, detta börjar verkligen bli allvar nu, hahaha!! Men i natt var det värre än värst... drömde att jag, precis innan jag skulle gå och sätta i håret, hade misslyckats brutalt med en färgning vilket resulterade i att halva håret blev orange! Hemska tanke...
Snacka om att man är nojig, det är ju trots allt bara lite hår :o)

Idag är det ännu en regnig dag här hemma... trist. Blir ju inte bara lite sugen att åka utomlands när det är såhär, och när man dessutom ser gamla bilder från bekantas semestrar... orättvist. Men jag ska inte klaga, jag hade också haft råd om jag prioriterat annorlunda.
Ibland är det till och med bra med lite regn och dåligt väder, då tar man sig liksom tid att uträtta saker i hemmet som med all sannolikhet inte blivit av annars, som att dammsuga och plugga teori t.ex.
I dag blir det verkligen hårdkörning med teoriproven, jag börjar få dåligt samvete för att jag inte avklarat något av dem ännu... Men jag har liksom fått för mig att det går väldans fort och smidigt bara man tar tag i det, vilket knasigt nog får mig att skjuta det framför mig hela tiden.

Nu väntar en gigantisk kopp the och roligt på TV:n innan jag tar tag i allvaret :o)

Hoppas att ni alla får en bra Söndag!

Fyndat

GUd vad jag är less på mig själv!! Jag är bara så trött och slö hela tiden... orkar inte mycket alls. Förstår inte riktigt vad det beror på, tycker att jag ätit skapligt ändå den senaste tiden, om man jämför med hur det kan vara ibland... kanske är bristen på motion som gör mig hängig? Nåväl, det ska bli ändring på det nu!

Igår var jag med far och fru på vad som av min erfarenhet att döma var den största loppisen någonsin = me like :o)
Det var tokstort verkligen, hur mycket saker som helst! Tyvärr var det lite väl dyrt tycker jag nog, men lite saker fyndade jag trots det:

  • Ett par jättesöta, tunna, vita spetsgardiner som kommer passa prima i vårt nymålade sovrum.
  • En söt lampa à la 20-tal, även den finfin till sovrummet (eller hallen).
  • Ett fruktfat i beige/grönt, mycket fin och praktisk, även den från kanske 20-30 talet.
  • En fotoram till samlingen fotoramar, tidigt 1900-tal även där.
  • Och ja, självfallet var jag tvungen att inköpa en handväska: beige äkta 80-talare med lång axelrem att hänga lång ner över axeln. lite rockig faktiskt!  

Summa sumarum: 196:- INKLUSIVE kasse!

Så nu har jag dämpat shoppingbehovet något ett tag framöver, vilket är bra eftersom jag verkligen inte har råd att göra några större utsvävningar framöver p.g.a. håret... Undrar hur det kommer att bli egentligen? Drömde i natt att det inte alls blev särskilt långt, typ bara till axlarna, hope not. För de pengarna ska jag j-lar har LÅNGT hår!

Nu ska jag ut och powerwalka/springa.


                                           image39

                                                  (Bilden från Google.se)


En plan för dagen

Idag är ännu en slödag känner jag... vet inte om det är vädret eller ekonomim jag ska skylla på? Har liksom ingen lust att göra just någonting. Det är väldigt drygt att känna såhär, för jag kan verkligen inte  bara gå och "vara" en hel dag som många andra. Jag kan verkligen inte spendera hela dagen framför TV:n. Visst, några timmar går väl bra, men en hel dag utan att röra på mig/ göra någonting fysiskt går verkligen inte. Jag blir iriterad och det kryper i hela kroppen.
Funderar på om jag ska dammsuga men det känns elakt eftersom hjärtat ligger och sover efter nattskift... inte heller har jag någon stor disk att a hand om då jag gjorde det igår... hmmm, undrar om jag ska ta bussen till sandviken ändå och besöka far, fru och katt? Låter som lagom ansträngning denna dag.. så kan jag dammsuga och åka inlines senare i eftermiddag?
Ja, så får det bli!

Igår var vi förresten och köpte en ny TV! En 42" Plasma... Jag var starkt mot det till en början (och även fortfarande på affären då det stod och valdes mellan díverse apparater, den ena plattare och dyrare än den andra), men jag måste erkänna att det är rätt coolt nu ändå. Jisses vad allt blev stort och klart! Man ser ju allt! Behöver inte sitta och kisa längre när man ser på t.ex fotboll eller hockey, man ser ju faktiskt!
Dagens plan:

  • Åka till Sandviken
  • Läsa teori och klara minst ett delprov
  • Boka rum till Ninas bröllop
  • Köra hårdpass på inlines
  • Dammsuga

Inne eller ute?

Sitter här och funderar på om man verkligen MÅSTE ta ut katterna i koppel?

Jag har väl redan deklarerat för mina egentliga åsikter om innekatter, och för att försöka lindra min ångest åtminstone lite så gjorde jag idag ett tappert försök att ta ut katterna i nyinförskaffade selar och koppel...
AJ.
Hur gör man??

Jag har låtit de gå inomhus med selarna nu i några timmar både i dag och igår så de skulle få vänja sig vid känslan. De har suttit på balkongen ett otal timmar och varit nyfikna på alla ljud och varelser, varför vill de göra illa mig?
Jag fattar väl att de själklart är rädda i början när de aldrig varit utomhus (på backen) tidigare, men hur ska man egentligen gå till väga? Ska man tvinga ut dem överhuvudtaget för att de "ska vänja sig"? Tänk om de inte alls vill
vänja sig, tänk om de egentligen bara vill vara inomhus?... Jag vet inte.

För att få ut dem utomhus var jag ju tvungen att först bära ut dem på gården. Detta var praktiskt taget helt omöjligt eftersom de höll på att klösa sönder hela övre delen av mig... Väl ute på gräset ville de bara spring in igen och Selma höll på att klättra upp in i hjulhuset på en av grannarnas bil.
Eftersom det trots allt går en hyfsat trafikerad väg utanför huset (dock ingen tung trafik men ändå), tänkte jag att de kanske skulle må bättre av att komma en bit ifrån den. Jag stålsatte mig och gjorde ett nytt försök men alla ni som försökt bära katter som INTE vil bli burna vet att det är bara att lägga ner, vilket jag gjorde. Jag släppte ner dem på andra sidan vägen, i högre gräs mot en husvägg. Sigrid låg och tryckte under några stora blad av något slag och Selma gömde sig under mig (som satt  på huk mot väggen)...
Efter ett tag började Selma ge vika för nyfikenheten och började sakta se sig omkring, dock fortfarande tokrädd, men Sigrid... Jag vet inte vad jag ska göra med den katten. Hon är så oerhört feg, knappt ens en katt,  rädd för allt nästan.
I vilket fall, typiskt nog ringde min far precis då Selma började smyga omkring och vi var tvugna att gå in igen, vilket i alla fall var något lättare än att få ut dem.

Nu är min fråga till alla er mina kattägande  vänner: eftersom jag så gott som aldrig har haft innekatter tidigare, måste de verkligen rastas i koppel?
Jag trodde att de kanske skulle tycka det var skoj efter ett tag då de vant sig vid tanken att vara ute i det fria, men det kanske nödvändigtvis inte stämmer? De kanske hellre vill stanna inne...
Jag har ingen aning, vad tycker ni?

Ha en bra dag allihopa.

Jag är värd det!

Oj oj oj, jag har verkligen varit dålig på att uppdatera bloggen på sistone... men denna vecka har jag återigen jobbat mastodontskift med fem förmiddagar och en tolvtimmarshelg och då blir man trött.
För övrigt händer inte så mycket...jobbar och försöker umgås lite med min älskling som även han jobbar dagarna i ända. Det är väl lustigt att man kan bo under samma tak utan att ses just någonting på flera dagar? Är det inte också lite komiskt att man spenderar mer tid med de man jobbar med än den man lever med? Lustigt det där med livet...

I fredags var vi i alla fall på marknaden "hemma" i Ockelbo, trevligt som alltid att komma dit. Även om jag visserligen aldrig bott där, så är det i alla fall mer hemma än här i Gävle (även om jag trivs här med!), men det är väl inte så konstigt då man tillbringade hela dagarna där under tiden man växte upp, skola, basket och kompisar... det var tider det : )
Som vanligt fanns det en massa krimskrams och onödigheter, men jag måste säga att vi var väldigt mogna (läs tråkiga) då våra inköp endast bestod av korv (såklart!), bröd och en golvmopp samt nya matskålar till katterna! Jisses, värsta pensionärsparet... Medan vi inhandlade golvmopp passade far och Pia på att göra karikatyrer av sig själva! De blev jättebra. Trist att jag och Tomas såg mer hemska ut än vanligt annars hade vi också gjort två... men det får bli en annan gång, då vi ser mer ut som oss själva och inte kommer direkt från Sandvik!

Imorgon ska jag på konsultation på en mycket känd hårsalong här i stan för att bestämma färg och längd på håret jag ska sätta i...  Jag är SÅ förväntansfull och kan knappt bärga mig!
Samtdigt som det känns lite väl fåfängt att lägga ut så mycket pengar på lite hår, så tycker jag ändå att jag är lite värd det. Jag menar, jag sköter skolan utmärkt, jag jobbar som en tok och jag har inte precis några missbruk eller andra laster, då borde man väl få vara lite fåfäng och unna sig något extra en gång?
Ja det tycker jag.

Nu ska jag lägga mig och läsa ut min braiga bok "The Observations"  så att jag kan börja på de nya böckerna jag ÄNTLIGEN fått hem i serien om ätten Tudor  (Henry, Mary, Anne, Elizabeth och co.), jag har en känsla av att jag kommer att sluka allihopa!

Lev väl.