Jag måste helt enkelt vara bäst.

Nu var det längesen, IGEN.

Jag är nog ingen bloggare...för jag har lärt mig att för att räknas som en riktig blogg måste texterna kontinuerligt uppdateras och det är här det liksom brister för mig...
Visst kan jag skriva, utan problem, men det är denna prestationsångest som sätter stopp för uppdaterandet.

Förra veckan var en tentavecka, vilket, för mig, i stort sätt innebär 12 timmars hårt pluggande. När jag då avslutat tolv timmar med Mesopotamiens historia, Kinas dynastier och Romarrikets fall känner inte jag att jag är riktigt fit för sätta mig här vid datorn och författa en något sånär läsbar text för alla er mina trogna läsare (VG.  uppmärksamma här den oerhörda ironin bakom "alla").
Men men, jag ska göra mitt bästa (ännu en gång) för att skärpa mig, detta är ju trots allt inte någon som helst kompetensmätning där det handlar om att överträffa sig själv och mäta sig med andra, detta är vad som kallas ett "fritt forum". YEAH RIGHT. Allt i mitt liv handlar om att överträffa mig själv, och helst så många som andra på  köpet. Jag måste helt enkelt vara bäst.
Sorgligt men sant jag vet, kanske just därför min synd blev högmod. Det är inte precis något jag gör friviligt (tvärtom, önskar jag kunde bli av med det), det är snarare en undermedveten liten mekanism som ständigt tycks utlösas så fort det handlar om någon typ av prestation: Måste vara bäst...
Undrar vad som egentligen skulle hända om min hjärna för en gång inte reagerade på detta sätt? Det är ju trots allt oerhört sällan jag faktskt ÄR bäst...

I helgen har jag varit hemma. Hockey i nya Läkerol Arena (Tack älsklingen, det var skoj!) och barnkalas hemma i Ivantjärn för att fira mina småsyskon som fyllde 18. 18 år... helt sanslöst vad åren går fort...tyckte jag nyss fyllde 18.
En kul överraskning var käre far som dök upp oanmäld på den nya Hondan för att för någon timme ansluta sig till ekipaget : )

Har nyss kommit hem från Inflyttningsfest hos fröken Cecilia. Det var riktigt trevligt, en massa trevliga människor och en massa gott tilltugg som de duktiga flickorna fixat!
Den gamla Anne hade  av olika orsaker med stor sannolikhet inte gått dit, men den nya Anne var där och hade riktigt trevligt! Ledsen flickor att jag inte stannade längre, men jag har en tendens att bli VÄLDIGT trött om jag inte intar ett kontinuerligtr flöde alkohol, och med tanke på de kända sviterna som ofta brukar följa alkoholförtärande var detta inget jag för tillfället har tid med.. men TACK för en mycket trevlig kväll! (Särskilt kul att träffa Emma och Belma, det blir inte precis ofta nu för tiden men det är alltid lika skoj!) 

 Nu väntar en tom säng och några timmars sömn innan det är dags att ta igen all läsning som jag INTE ägnat mig åt  tidigare i helgen...

Sweet dreams...

(Tomas: jag visste ju du skulle få den, men det gör inget, jag vet ju att vi älskar varandra : )


Pricken på moset

VIlken dag...

Jag håller med Jan-E, eller är det Olle... ?
I vilket fall så ligger de där varje kväll i sin våningssäng, bröderna i Pistvakt, då en av de tre, alltid innan han somnar, lite småmelankoliskt  på bred norrländska utrbister  "Vilken dag", och man kan riktigt känna hur allting bara rinner av honom innan det är dags att sjunka in i sömnens magiska värld...
Hur som helst, en sådan dag har jag haft idag känner jag.

Inte för att jag just har gjort något särskilt; 
Åt lunch med Cecilia för att gå igenom några uppgifter, hade terminens första seminarium, vilket inte precis gick som jag hade önskat (Tack Cecilia, Couldn't have done it without you, I owe you). Väl hemma fixade jag en omelett och sedan bar det ut på en promenad i höstsolen med Karin. Dagen avslutades sedan med att färdigställa uppgifter till Engelskaseminariet imorgon förmiddag samt ett avsnitt av Gilmore Girls (det må vara trams men det är verkliget en "feel good" serie som gör, åtminstone mig, glad!).

Detta låter ju som en rätt hyfsad dag, vilket det även borde ha varit, men, en trasig blomkruka som väntade mig på golvet när jag kom hem var pricken på moset...
Min första tanke var nämligen inte "Å nej, min fina blomkruka" (vilket det faktiskt var,min finaste, mest antika, blomkruka) utan det som fick mig att skrika av ilska när jag öppnade dörren var snarare "F-n f-n f-n, JAG HAR INTE TID MED DETTA!!"
Jag är stressad.
Kan inte koppla av.

Det spelar ingen roll hur mycket jag än plugar så kommer jag sldrig till den punkten då jag känner att jag gjort tillräckligt för dagen och därmed kan koppla av.

Promenaden med Karin i solen; borde har varit fantastisk då det trots allt är i  mitten av September och det fortfarande är över 20 grader ute. Solen sken, fåglarna kvittrade, en härlig höstpromenad med min bästa vän, men icke. Stress stress stress "Jag har inte tid med det här"
Gilmore Girls: Ett riktigt "dricka en kopp the och ta det lugnt och bara njuta- program", men icke.

Vet inte riktigt hur jag ska bete mig för att om så bara för en kväll kunna gå till sängs utan att behöva känna att "jag hade kunnat plugga mer"  "Nu måste jag gå upp två timmar tidigare imorgon och ta igen detta"...

Tentan är på Onsdag. Jag brukar alltid tro att jag inte har någon koll alls och vara högst osäker på huruvida jag kommer klara den eller ej. Det roliga är att hur osäker jag än känner mig, så har jag alltid klarat mig ganska bra.

Kanske är det bara jag som ska sluta noja mig. Börja intala mig att jag faktiskt har lika bra kolla på detta som alla andra och lita på mig själv...
Ty om jag gör det, kanske även jag kan sova gott om natten : )

Sleep tight

/Yours (very proud) Truly.


Resultat

My score on The Seven Deadly Sins Test:

**************************************

    Pride
    (You scored 35 externality and 34 desire!)


"You're proud, and you should be...proud. Um, yeah. Dante described Pride as a "love of self perverted to hatred and contempt for one's neighbor." It's hard not to love yourself, though, because you're probably just that awesome. Pride is also referred to as Vanity (like that dead, mutilated model in Se7en). The funny thing is, Pride is supposed to be the "worst" sin, but I think it has a lot of positive connotations in American culture. Patriots are proud! Soccor moms are proud! Pride is sort of the conservative, upper middle class sin..."

**************************************

Take it!
http://www.okcupid.com/tests/take?testid=10058428466864441281


I'm officially a bitch!

Det var värst!
 Att det finns en liten djävul i oss alla vet man ju, men i mig?! ; )
 
Gjorde ett test rekommenderat av Belma där man kunde testa sig själv vilka av de 7 dödssynderna man låg närmast, min blev Pride, högmod.

Vet inte om man ska skratta eller gråta : )

Resultatet publiceras så snart jag kommit på hur man gör!


Ett hälsosamt mysbyxförhållande

Lördag kväll här och Anne sitter ensam i sina 18 kvm och dricker Alkohol : )
Tomas har dömt innebandy hela dagen och väntas komma hem om ca en timme, medan passar jag på att koppla av med en liten drink! (Det är ju ändå Lördag och man måste ju festa till det lite!)
Vi har planerat att gå ut en sväng på stan och kolla runt lite vad som egentligen händer under en kulturnatt! Jag befarar dock att det mest är en massa fulla fjortisar som man måste må dåligt över och undra varför de är som de är och varför de gör som de gör...det är vid sådana tillfällen man inser att man faktiskt börjar bli lite gammal, om inte så iaf riktigt vuxen.

Kände mig lite ensam här på kvällskvisten och ringde föräldrarna för att prata lite, höra hur deras vecka varit och så, men ingen av dem hade minsann tid för sin ensamma dotter..Där ser man.

Har inget speciellt att skriva egentligen..har inte varit så filosofisk av mig idag, mest bara "varit" utan att sitta och analysera en massa saker som jag oftast brukar, har insett att det tar en himla massa energi och försöker nu allt oftare låta bli att älta saker och ting.

Vi var ut och åt igår, Grekisk mat, det var gott. Smått otroligt hur vissa länder har begåvats med en sådan beundransvärd markultur medan vi här i Svearike sitter och äter rutten fisk. Smått orättvist. (Jag vet att "vår" mat är exotisk på sitt sätt, men enligt mina smaklökar är den väldigt grå och trist i jämförelse med många andra länders).

Har börjat samla resekataloger nu och för tillfället står det mellan Dominikanska Republiken och Kap Verde...
Om det är någon som sitter inne med något reseförslag som lämpar sig för en tvåveckors vistelse i mitten på december är jag idel öra! Alla tips är välkomna!

För övrigt måste jag passa på att säga att jag är tacksam för era snälla kommentarer, vet att jag inte är så bra på att ge feedback (ska försöka bättra mig), men era ord gör mig mycket glad ska ni veta!

Ha en underbar kväll!


Sova, äta, plugga

Är det inte underbart att vara student så säg? : )
Om inte annat är det lätt att bli dagblind när alla dagara följer samma mönster:

Man vaknar, äter, läser lite, går på föreläsning, pluggar, äter, går o tränar, äter igen och läser lite mer för att sedan äntligen stupa i säng.
Så ser i alla fall mitt liv ut för tilfället och kommer förmodligen att göra större delen av denna termin..

En trevlig liten studiecirkel har vi skapat också! Och attans vad vi är effektiva; mat, fika och så lite läsning, det ni : )

Det är ju för all del intressant att läsa Historia, men jag måste erkänna att den "lilla" perioden mellan 10,000 f.Kr - 500 e.Kr inte är sådär vidare värst superstimulerande... Nog för att Mesopotamien är ett rätt coolt namn och Egyptierna var väldigt byggnadstekninskt begåvade men jag vet inte, they don't exactly do it for me... Nu har vi dock kommit fram till Antiken, vilket känns betydligt mer skoj!

Det är rätt lustigt hur det kan bli ändå;  Under min tidigare tid på Engelska institutionen har jag lagt märke lite till en tjej jag tyckt verkar rätt cool och tänkt att det kanske vore skoj att lära känna henne lite, (jag har ju ändå inte så förfärligt stor bekantskapskrets!), och vips! Nu har vi bildat en studiecirkel! Och det lustiga är att hon verkar vara precis som jag föreställt mig, vilket jag tycker är kul. Det brukar ju oftast annars vara så att människor inte alls är som man först trodde.

Jag har blivit lite av "en ny människa" (eller snarare kanske utvecklat ett område inom min mänskliga kapacitet), en mer social och öppen människa som "vågar" ta kontakt med folk, det känns bra!
Jag tycker för första gången någonsin att det är riktigt trevligt att lära känna nya människior och jag tycker om mig själv för att jag äntligen känner så (nu blev det lite invecklat kanske).
Jag har liksom kännt mig lite trist tidigare men nu vill jag visa världen att Anne Madelene Vähäkuopus minsann inte alls är någon arrogant/kall/översittande besserwisser som jag sedan tidigare vet att jag blivit uppfattad som!
Jag är precis lika intressant som alla andra och jag vill oxå ha ett etablerat nätverk med handelsvägar, nej vad säger jag; bekantskaper : )
Lite nördig nyss påkommen historie-humor där, bäst att gå och sova nu...

I morgon kommer Tomas och helgen kommer nog inte ägnas åt mer än att bara mysa och ta det lugnt, härligt!

/Yours Truly





Hur många köttbullar kan man äta?

Var på Ikea idag och införskaffade några välbehövliga samt några mindre behövliga grejor till mina 19 kvm.

Det är smått otroligt vilken hysteri som verkar gripa fok (mig inkluderad) så fort de träder innanför Ikeas portar och entrar detta Svenska Imperium.
Det är alltid likadant:
Man ser fram emot besöket redan ett par dagar i förväg och tänker "Vad kul det ska bli att bara gå omkring och titta, söka inspiration och njuta av tillvaron i allmänhet."
Sedan kommer dagen då det är dags att åka dit och man är om möjligt mer entusiastik, "Nu ska jag verkligen komma ihåg att köpa de där galgarna som jag alltid glömmer och därför måste hänga tredubbla lager på de stackrarna som redan trängs i garderoben".
So far so good.
Det är när man väl intar parkeringen som man börjar ana oråd och börjar fundera på om man verkligen behöver den där nya toalettborsten och förresten så duger väl sängkläderna jag ärvde av Mor och Far för fem år sedan alldeles ypperligt, trots att ingenting matchar?

När man stigit in i denna förtrollande värld av Svensk möbeldesign, (här bör det påpekas att jag absolut inte är någon stor fan av Ikea när det gäller inredning utan hellre föredrar Loppisar och Auktioner) bestämmer man sig ändå för att gå hela varvet runt  "Vi är ju ändå här så sällan".
Men ack vad man bedrar sig.

Barnfamiljer med barnvagnar och gråtande barn som blockerar gångarna. Tonårsdottern som har flyttat hemifrån och blir påtvingad fula gardiner av sin smått hysteriska mamma. Och icke att förakta: de nykära paren som äntligen ska flytta ihop och som står i en evighet och diskuterar vilken färg de ska ha på badrumshanddukarna.
Att man aldrig lär sig, Ikea på en lördag är ingen bra idé.

Att äta på Ikea en lördag är förmodligen en ännu sämre idé.
Inte för att det är något fel på priset och storleken på portionerna ska man absolut inte klaga på..

Jag fick i alla fall tag på det jag skulle ha: En extrahylla samt smart skoförvaring till garderoben, hyllplan som ska monteras ovanför sängen, tvättkorg, gardiner samt överkast och en kudde.

Undrar hur det gick för dottern...och undrar vilken färg det blev på handdukarna tillslut...

ZZzzleep tight  : )