En vacker plats...

Idag har det inte hänt mycket...

Har skrivit ca 1/4 sida på uppsatsen och planerat för vad jag MÅSTE skriva imorgon. Det är helt otroligt hur svårt det är att få till det denna gång... Orkar knappt tänka på det, får bara ångest och inget blir bättre av det.
Har varit på sjukhuset idag med. Farmor var pigg när jag kom men blev väldigt trött senare på eftermiddagen.
Det är så hemskt att se... jag önskar att jag kunde ta på mig det onda och jobbiga istället så att hon blev fri från det. Hon är så gammal och jag tycker inte att hon ska behöva vara med om detta med.
Det är riktigt jobbigt faktiskt, jag tänker så mycket på hur livet verkligen varit hårt emot henne. Hoppas hon en dag får somna in i lugn och ro och komma till en vacker plats där hon får igen allt hemskt som hänt henne i detta liv, någon plats med vackra blommor, solsken och fågelsång och där hon får återse sin familj och vara lycklig med dem.
Undrar om det finns en sådan plats...
Jag hoppas det, för hennes skull, det känns så mycket lättare då. Min ängel nummer tre.

Tomas är kvar på festen i Valbo. Jag orkade inte stanna så min käre kusin fick skjutsa hem mig. 
Tack.
Så nu sitter jag här med datorn och blottar mina tankar, igen.
RIngde till världens härligaste lillasyster o pratade om ingenting, det var skönt. Hon var också ensam, R var på fest i Ockelbo och skulle hämtas senare.
Vi är då väluppfostrade flickor vi, sitter hemma medan våra pojkar är ute och festar.

Jag hoppas att ni alla har en riktigt trevlig Valborg (sista april as we say in the Ivantjärn) och att ni uppsakttar era nära och kära.
 


                                               image23
                                                     Till Farmor


Puss

...till min syster Annelie som har startat en alldeles egen blogg :o) Kolla in den vettja!

Min dator har varit död i två dygn, men nu ville den starta igen...skumt. Måste be någon kolla på den, kan omöjligt vara bra med den.
Förutom ångest för uppsatsen, vilken inte precis skriver sig själv, har jag nu även lyckats få ännu ett orosmoment i mitt liv.Min kära farmor  ligger på sjukhus och är riktigt dålig... Stackarn.
Hon är så gammal och har varit med om så mycket, varför skulle just hon råka ut för det här med?

Livet är orättvist så är det.

Imorse ringde min far och väckte mig!
Han drog iväg mig till en resaurang för en riktig frukostbuffé :o)
Pappa är underar. Vi åt och pratade om livet.
Igår var vi på handledarkurs, det var skoj! Första gången vi går på något sådant tillsammans och jag tyckte det var riktigt kul! Det vore skoj att ha någon stående "event" med honom... Min lillasyster går t.ex. på buggkurs med sin pappa, det vore skoj att ha något sådant gemensamt att göra en kväll i veckan el nåt.

Idag måste jag skriva. Minst en sida måste vara avklarad innan vi bär iväg till Valbo ikväll på 35-årsfest.
Min ingifta kusins man vilken även är en av Tomas bästa vänner (ibland är världen liten!) har fyllt år och nu väntar överrasknngefest, vilken innebär gratis mat för Anne = Me like!
Innan Valbo ska jag dock till sjukhuset och hålla farmor sällskap...

Ha en bra dag alla.



                                   image21

Två änglar i mitt liv

Det är så underbart att vakna och se solen skina med sina vackra strålar ner på jorden :o)
Det är ju helt omöjligt att få en dålig start på dagen när termometern visar 15 grader i skuggan samtidigt som det inte är ett moln på himlen!

Igår var en stor dag för Anne, jag körde motorcykel för första gången i mitt liv!
Eller ja, körde och körde, jag rullade själv på ettans växel ett varv runt en parkering, men det är i alla fall något..
Det var skoj men lite småklurigt måste jag säga. Pappa var en ängel som inte tappade tålamodet på en gång, men han gör sällan det min pappa. Han är bra.
Vi tog en tur till Älvkarleby där vi fikade och såg på utsikten och jag höll på att skrämma livet ur en schäfer då jag började hoppa och ropa eftersom jag upptäckte att det kröp en spindel på  min hand! Inte vilken spindel som helst heller utan en sådan där brun tjock sak... *Uscchh*
I alla fall så var det en riktigt trevlig eftermiddag med far och Pia som slutade med att Pia köpte en ny motorcykel!
Efter turen väntade pannkakor och ärtsoppa :o)

Senare på kvällen kom lillasyster hit, hon har sovit här i natt.
Hon hade arbetat på gasklockorna, serverat på någon stor fest, och blev glad över pannkakorna och grädden som väntade i kylskåpet!
Idag ska vi leka lite, jag ska prova lite olika make-up:er på henne så vi kommer till hur hon ska ha det på balen. Japp, jag har fått det hedersuppdraget att fixa hennes make up! Det ska bli superkul att få ta del av det spektaklet igen!

Solen skiner och jag är hungrig, nu väntar frukost på balkongen.

SexTV

Lustgården på tv nu, ett riktigt värdelöst program.
Om man nu ska man satsa på att göra ett program om sex riktat till tjejer kan man väl försöka göra ett riktigt bra program som tar upp vettiga och faktiskt intressanta frågor istället för en massa trams.
Det är ju nästintill pinsamt dåligt ibland med en massa trams och töntiga "undersökningar" som  inte är av det minsta intresse.
Nej, se på Fråga Olle istället, där ta de i alla fall upp riktiga frågor.

Lite har blivit skrivet på uppsatsen idag, men det gick riktigt tungt att skriva. Det var verkligen en sådan där dag då man får kämpa med varje formulering, tillskillnad från adnra gånger då allt flyter på som rinnande vatten.
Sushi till lunch och en kväll framför tv:n, det var min dag idag!

God natt alla och sov gott ; )

      
                             image19
            

Vackert

Detta är den absolut vackraste text jag vet. Läs, och njut...                                      


                                 image16

 
Three passions, simple but overwhelmingly strong, have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind. These passions, like great winds, have blown me hither and thither, in a wayward course, over a deep ocean of anguish, reaching to the very verge of despair.  

 I have sought love, first, because it brings ecstasy -- ecstasy so great that I would often have sacrificed all the rest of life for a few hours of this joy. I have sought it, next, because it relieves loneliness -- that terrible loneliness in which one shivering consciousness looks over the rim of the world into the cold unfathomable lifeless abyss. I have sought it, finally, because in the union of love I have seen, in a mystic miniature, the prefiguring vision of the heaven that saints and poets have imagined. This is what I sought, and though it might seem too good for human life, this is what -- at last -- I have found.

With equal passion I have sought knowledge. I have wished to understand the hearts of men. I have wished to know why the stars shine. And I have tried to apprehend the Pythagorean power by which number holds sway above the flux. A little of this, but not much, I have achieved.

Love and knowledge, so far as they were possible, led upward toward the heavens. But always pity brought me back to earth. Echoes of cries of pain reverberate in my heart. Children in famine, victims tortured by oppressors, helpless old people a hated burden to their sons, and the whole world of loneliness, poverty, and pain make a mockery of what human life should be. I long to alleviate the evil, but I cannot, and I too suffer.

This has been my life. I have found it worth living, and would gladly live it again if the chance were offered me.  

                                                   - Bertrand Russell

Tadaaa

Jag klarade det!
Lite i alla fall...
Skam den som ger sig.

Jag är inte helt nöjd med det nya utseendet, det är ju forfarande samma mall men med några små ändringar, men det är helt klart bättre och mer personligt såhär!
Jag skulle gärna vilja förstå hur man byter teckensnitt i rubriker m.m., men det får bli nästa projekt :o)

Idag är en produktiv dag.
Inte bara lyckades jag få till bloggen, jag har även skrivit hela 1 sida på min uppsats! Nu återstår bara 11 sidor till inlämningsdatumet den 16:e maj.
-Bäst att jag återgår till skrivandet...

Helt omöjligt

Jag ger upp nu.
I två timmar har jag försökt ändra utseende på min tråkiga blogg, men trots att jag följer intruktionerna efter punkt och pricka vill det inte bli som jag vill...
Det vore ju trevligt att göra sidan lite mer personlig än den är nu, men men.
Jag får väl hyra in min svåger till hjälp :o)

Dagens planering sprack igen... hann hälften av det jag tänkt göra. I och för dig är det inte bara lathet, jag skyller på  min migrän. Fick så ont i huvudet på eftermiddagen, förmodligen för mycket sol och för lite vatten. Jag satt på balkongen ett par timmar på eftermiddagen och fick minsann lite färg i ansiktet! Det svider lite nu dock.

Imorgon väntar ev. frukost och miljöföreläsning på HiG. Tydligen är det någon föreläsning och filmvisning om växthuseffekten och annat, samtidigt som det bjuds på frukost. Klart man är där och snyltar då- Gratis är gott ; )

Nu väntar sängläge...

Sov sött alla.

:O)

Måste bara tacka er söta, tappra människor som kluddrade ner några rader och skrev att ni läser min blogg :O)
KRAM på er, hoppas ni får en riktigt härlig dag, det förtjänar ni alla!

Nina: Hoppas flygresan går bra... Du får gärna skriva en rad när du landat så vi alla vet att allt gick som det ska! Ha det bra där borta!

Humor, papper och lite ångest

... så ser de två senaste dagarna ut.

Big Comedy var riktigt bra! Jag skrattade så att jag satte i halsen flera gånger! jag kan tipsa er om att det är riktigt bra träning för magen att skratta! Rolig träning om inte annat  : )
Det var väldigt blandad reportoar (?), allt ifrån runor med virus som vaktas av en liten gubbe vid namn Norton till en liten rund kvinna iklädd en grönprickig klänning tillverkad av Ikea´s nyaste kollektion vaxdukar.
Hahaha, jag kan fortfarande skratta åt den del av det!

Innan vi var på föreställningen hann jag med att träffa en mycket gammal vän... Inte en vän som är gammal utan ni fattar.
Det var fantastiskt roligt att träffa dig igen S, vi hade jättetrevligt! Kul att allt bara kan stämma sådär på en gång fastän vi inte träffats på säkert 7 år.
Det skrattades, skvallrades och bestämdes tid för "vibratraining". Jag har ingen aning om vad det heter egentligen, men det hela går ut på att man står i olika ställningar på en vibrerande platta och "skakar" bort överviktiga kilon!
Jag tror inte ett dugg på att det verkligen fungerar men jag måste bara prova, det ser ju hysteriskt roligt ut!! Och vem vet, kanske förbränner man någon kalori bara av att garva i en halvtimme.

Det var ungefär vad jag gjorde i Söndags.
Igår var jag återigen till Stockholm och RA.
Sju timmars intensivt arbete med en helt otrolig mängd gamla papper, gav återigen ungefär noll resultat.
Det känns bra.
Jag har verkligen inte underlag så att det täcker en uppsats på 15 sidor som ska vara klar om tre veckor...
Det känns inte heller bra.

Men men, istället för att deppa ner mig helt ska jag nu ut och springa lite!
Årets första löparrunda i spåret.

Wish me luck...

Skriv nåt!!!

Jag skulle bli jätteglad om ni som läser min blogg ville lämna lite fotspår efter er!
Det vore jättekul att veta vilka ni är samtidigt som jag behöver fler roliga bloggar att läsa : )

Så nästa gång ni tittar in: lämna gärna en kommentar och en länk vettja!


Pillerlangning

Man är väl ett litet helgon? : )

Medan vissa sitter på förfest och berusar sig själva med diverse alkoholhaltiga drycker står andra hemma hos sin gamla farmor och diskar!
- Hahaha! Gud så jag kände mig vänlig och social igår.

Eftersom jag inte varit hos min gamla farmor på väldigt länge kände jag att det var hög tid för ett besök.
Vi pratade och fikade (ingen i världen kan bjuda på så mycket fikabröd som min farmor!) och jag passade på att diska upp gammal disk och slänga sopor.
Mitt uppe i alltihopa kommer farmor på att hon fått slut på tabletter hon äter för blodet, så jag fick springa över till en granne (en annan av de andra "äldre damerna" som bott i kvarteret sedan husen bygdes) och hämta piller!
Jag tycker det är skojigt att gamlingarna byter piller med varandra, lite som deras variant av langning ; )

Efter besöket hos farmor begav jag mig till far med fru. Det blev ett kort besök men som hann skrämma upp mig rejält.
Pappa tyckte att vi skulle ut och köra motorcykel ikväll. Alltså, han tyckte att JAG skulle köra motorcykel ikväll.
Det  är väl ingen nyhet i sig att jag ska ta MC-kort, men att man faktiskt måste köra motorcykel för att få kortet, det är något som totalt gått förbi mig.
Jag är toknervös. Inte för att jag ska göra illa mig själv på något vis, det gör man ju förr eller senare i vilket fall som helst, det jag är rädd för att jag ska kvadda hans cykel : /
Det är väl lika bra att redan nu ge honom en fullmakt så han kan tömma mitt konto om något inträffar.

Idag händer två kuliga saker:
1: Jag ska träffa en gammal kompis från back in the days jag fortfarande spelade basket, som jag inte träffat sedan i början på gymnasiet någon gång! Det ska bli fantastiskt roligt!

2: Middag på Mezopotamya och sedan skratt till Big Comedy på konserthuset!

Vad ska ni göra idag?

God morgon Sverige!


Igår blev det inte mycket gjort för min del... Inget skrivande på uppsatsen eller annat skolrelaterat alls eftersom mitt besök på Riksarkivet blev inget annat än ett stort bakslag. Efter 4 timmars sökande bland alla möjliga gamla dokument hittade jag i stort sett inget jag kan använda mig av i upsatsen. SÅ nu vet jag inte alls hur jag ska göra, om jag kanske till och med måste byta ämne, vilket vore en total katastrof...
Nog om detta.

Det enda kreativa jag gjorde igår var att baka muffins :)
Jag är en riktig muffinfreak! - ju större desto bättre! 
Förr i världen älskade jag även att baka, något jag helt tappat de senaste åren, men nu verkar baklusten ha kommit tillbaka och jag är tillbaka i köket!
Igår blev det matmuffins med fetaost, mager salami, soltorkade tomater, oliver och lök- mumsigt värre!
Till detta åt vi en mycket nyttig sallad och drack Trocadero (light)!

Visst fungerar man lite märkligt: man kan ibland gå och köpa chips eller pizza eller något annat oerhört onyttigt, men så köper man lightläsk för att man vill vara nyttig?! - Det hjälper säkert jättemycket....

Nu ska jag kika om termometern stigit någon grad så jag slipper springa som en galning för att undvika frostskador- otroligt kallt denna morgon.


                                                 image11
                                                                           
                                                                         (Bilden: från Google)


Träningsmusik?

Idag blåser det.

Hade jag vetat att det var halvt storm ute innan jag gav mig ut på min morgonwalk hade jag nog stannat inne.
Se där, kanske lika bra att jag inte visste det alltså!
Det är otroligt svårt att försöka powerwalka (fin, svengelsk böjning) när det blåser stormbyar ute! man liksom går och vinglar åt alla möjliga håll och ser nog inte alls helt nykter ut... Dessutom är det svårt att gå riktigt fort när vinden står som en vägg rakt emot en.

När jag var så gott som hemma igen, då spelar de låten.
Den ultimata träningslåten har jag kommit på, Let me entertain you med Robbie Williams!
Det finns nog ingen annan låt som lyckas tagga mig till att prestera så till max som den låten, den är ju helt fulpepprad med energi!

Vilket får mig att tänka på vad ni allihopa lyssnar på när ni tränar?
Dagens fråga från mig till er :)
Vad är bra att lyssna på när man tränar, har ni någon favorit ni vill tipsa om?

Testing, testing :)

Det må vara hur töntigt som helst, men jag är helt fast när det gäller alla former av tester, ju sämre och mer corky desto bättre :)

Har hittat
denna sida som har hur mycket kuliga saker som helst!
Perfekt för såna här slökvällar då man är ensam hemma.

Här är ännu ett skojigt test:

                                                                   "What Kind of Cheescake are You?"

                                                            image10

                                                                 *** You Are a Key Lime Cheesecake ***

                                                         Unconventional and quirky, you live to shock people.
                                                                    You see the world in very wierd ways.
                                                                  Sometimes you even surprise yourself!


What Famous Pinup are You?




                                                image8


                                                                           ***You are Betty Grable***


                                                                         The ulitmate girl next door
                                                                         You're the perfect girl for most guys
                                                                         Pretty yet approachable. Beautiful yet real.


What Famous Pinup Are You?
http://www.blogthings.com/whatfamouspinupareyouquiz/


Home Alone

Jag är ensam hemma ikväll!

Tomas är på Landskamp i Läkerolen och jag är lämnad i min ensamhet med tv och dator...
SKÖNT faktiskt :)

Nog för att det är fantasktiskt att bo ihop, men visst är det är minst lika skönt att få lägenheten för sig själv emellanåt?
Man kan liksom drälla omkring och bara göra saker man själv känner för, som man av någon anledning kanske inte gör när hjärtat är hemma.
Själv har jag (helt otroligt) unnat mig en påse chips (!) som jag nu hade tänkt att avnjuta till något lagomt krävande tv-program. Tyvärr var det dåligt med sånna på tv ikväll ser jag... glömde bort att Torsdagar är "Efterlystkvällar" och en totalt värdelös TV dag...

Ja ja, jag får nöja mig med Timeout´. Hoppas att Magnus Betner är med i alla fall, eller han som gjorde
Bamse-skämtet i Sthlm Live, det var utan tvekan bland det roligaste jag någonsin hört!  

Nu väntar chips och TV :)

Trams-TV

Jag tycker att alla förtjänar att få vara lite fåfänga emellanåt.
Det skulle vara så otroligt tråkigt att bara gå omkring och vara superintellektuell och korrekt hela tiden. Huvudsaken är väl att det inte går äver styr och börjar gå ut över vare sig ens eget eller andras liv? 

Ännu ett avsnitt av Top Model ikväll :)
Här är ett exempel på den fåfänga åtminstone jag unnar mig. Jag har sett så gott som varje avsnitt sedan det började sändas i svensk tv, inte för att jag tycker att det är ett bra tv-program, men för att det ger mig lite vardagsglam och en stund att vara fåfäng. Det ger mig en timme fri från all literatur, uppsatser och tentor, en timme då hela min tankeverksamhet fokuserar på härligt världsliga, meningslösa ting såsom på utseende, kläder o. dyl.

En timme i veckan, det är allt som behövs.

Imorgon bär det av till Riksarkivet. Tanken är att Statens Utlänningskommisions lägerarkiv från andra världskriget ska plöjas i jakt på tidigare hemligstämplade dokument som nu ska utgöa grunden till min uppsats...
Vi får se hur det går.
 Anne lös i Storstaden, då vet man aldrig vad som händer...

Sov gott allihopa :)

Vitaminkick!

- Denna gång i form av apelsiner och hallon.

Jag älskar min stavmixer!
Det är bland det bästa som uppfunnits bland köksredskapen, det finns så fantastiskt mycket man kan göra med den.
En stor favorit, som kommer extra bra till pass när man sitter inomhus en hel dag och knåpar på en uppsats, är smoothies, helst med en massa färska frukter och bär såklart!

Jag har nu lyckats åstadkomma snart tre sidor av min totalt 15-sidiga uppsats... Har segat mig igenom hela f.m. och snart även e.m. framför min text och kände att jag behövde något uppiggande. Vad passar då bättre än en fräsch fruktdrink :)

Nä nu måste jag ta mig samman och göra ett sista ryck!

Hmm...undrar vad vi ska äta ikväll...?


Mysafton

Idag har jag varit duktig.

Åkte til Uppsala imorse kl 7.30 och har suttit och pluggat hela dagen fram till ca kl 18. Jag var rätt less de sista timmarna på Carolina men jag hade bestämt mig för att göra klart allt innan jag åkte tillbaka hem, kände för att ha en helledig kväll och det fick jag :)

Har myst med hjärtat som hade maten så gott som färdig på bordet när jag kom från tåget! Smaskig Moussaka stod på menyn, sååå gott...
Resten av kvällen har vi slappat framför tv:n och bara myyyyst.
Kvällar som denna behövs verkligen ibland.
Min prins är nyopererad och lite yr i knoppen ikväll. Han har äntligen fått tagit bort (läs filat, hyvlat och mejslat bort) en knöl vid hårfästet han haft i många år nu... Så nu är han knölfri, men kan inte skratta för det gör ont :)

Imorgon var det tänkt att jag skulle bege mig till Riksarkivet i Sthlm för att börja samla in mitt källmaterial, men det får vänta till på Torsdag känner jag nu. Det känns viktigare att jag får klart introduktionen och forksningsläget innan jag går vidare till den empiriska undersökningen.

Så, istället för tågresa till huvudstaden kl 8.30 väntar nu tvättstuga kl 07.00, ingen rast ingen ro!

Sov gott alla, det ska jag.

Årets första ggr 2


Idag har årets första motorcykeltur avklarats!
Det blev en liten snabb sväng in till Owe Janssons i valbo bara, men det var hääärligt.
Tack för det pappa :)

Jag är SÅ dålig!
Jag hade verkligen tänkt avsätta hela denna dagen för studier men det verkar spricka helt och hållet...
Först som sagt spontanturen på MC, och nyss ringde lillasyster och ville ta en fika på stan så nu ska jag ner och möta henne om en timme.
Vad gör man inte ;)
Det är ju så fint väder ute så det mesta förutom studier lockar ju.
Jag får helt enkelt kompensera detta med att göra en hel del ikväll istället, för jag måste verkligen börja skriva nu.

På tal om motorcyklar tyckte far att der är hög tid för mig att börja övningsköra nu.
Jag har inte berättat det men denna sommar innebär ett stort projekt för mig:
Jag ska bli vuxen och ta körkort!
Dessutom inte bara bil utan förhoppningsvis (om allt går enligt planerna) även MC-kort :)
Första gången jag satt på en motorcykel var jag nog 4 år och hjälmen var större än mig, nu är jag 19 år äldre och det är dags att ta nästa steg.
Så detta är vad jag kommer att pyssla med i sommar: en himla massa övningskörning på alla möjliga sätt och vis!

Det kanske är ett ämne för en följetong: "Annes väg till Körkortet- snart på en blogg nära dig" ?
Haha- den som är intresserad får se hur det går!

Nu måste jag göra mig fin för en fika på stan med min söta syster, texterna till morgondagens seminarium får vänta ännu ett tag :P

Nedan: en bild på Pappas pärla!


image7



Vin, infravärme och pudlar!

Idag blir det inte mycket gjort. Är lagom mör efter gårdagens tillställninge hemma hos Nina och Roberto :)

Trots så gott som en hel dags resande för att ta oss till Bålsta slutade gårdagen på ett mycket trevligt vis! 
Huset visade sig vara ett alldels lagomt, svenskt, radhus med en mycket trevlig uteplats som med hjälp av lite infravärme och filtar skapade en perfekt plats för vindrickande flickor samt Tomas och Roberto.
Det blev väl kanske som det ofta blir när tjejer och vin kommer samman, det pratas strunt och skrattas, men jag tror inte det gick någon större nöd på pojkarna ensamma med 8 smålulliga flickor ;)

Samtalsämnet för kvällen blev något förvånande hundar (!), vilket kanske berodde på att det faktiskt fanns två herrar närvarande, annars hade det nog diskuterats helt andra saker kan jag tro...
I vilket fall diskuterades det hundraser och hundstorlekar hej vilt, särskilt pudlar visade sig intressanta och det visade sig att det inte alltid är helt lätt att identifiera en pudel. Det skojiga händer när det mitt uppe i allt pudelsnack faktiskt rusar in en helt främmande pudel på gården!
Pudeln, en liten beige krullig sak, kommer i rasande fart springandes upp mot altanen tätt följd av en skrikande liten kille! När hunden är halvvägs uppe på altanen, får den syn på alla berusade människor och grips av panik eller något. Den tvärstannar i alla fall och börjar skälla som en tok på oss, varpå den lilla killen hinner ifatt hunden, får koll på den och tittar generat på oss och säger "förlåt". Sedan gick de två därifrån medan den lilla killen bestämt försökte läxa upp den kaxiga lilla beiga saken som bara sprang vidare, förmodligen för att terrorisera nästa granne :)

Det var skoj!

Mot slutet av kvällen när det bara var jag och Tomas kvar åkte pokermarkerna fram! Detta är väl i och för sig inget ovanligt, något som däremot var ovanligt var att jag minsann var nära att vinna det hela :) Det slutade dock med en delad förstaplats.

Anne, pokerproffs- haha!

Det är lustigt det där med poker. Jag gillar det inte egenligen, jag tycker inte att det är speciellt kul, men det är ändå något med det som gör att  man liksom "ska" spela. Nuförtiden ska ju alla spela poker, det är liksom någon slags "coolhetsfaktor" över det... Jag tror att många spelar poker bara för att det känns coolt, jag känner mig rätt cool när jag spelar  poker :)
Sedan tycker jag att det är riktigt otäckt att det har blivit en sådan hysteri över det som det är nu. Det är så många som blir beroende och inte kan kontrollera sitt spel, och staten gör inte precis mycket för att hjälpa till.
Nog om kortspel.

Igår var en riktigt trevlig kväll, det var himla kul att träffa allihopa.

Tack Nina och Roberto, nästa gång är ni hjärligt välkomna till Gävle :)

Nu ska jag slöa vidare, borde packa upp de sista två lådorna men det får bestämt bli en annan gång. Nu lockar filten och min braiga bok mer, kanske en kopp té...


En resa till Bålsta

Idag skiner solen igen och inflyttningsfest hos Nina och Roberto väntar :)

Min kompis har köpt ett hus, bara det i sig käns lite smått overkligt.. men jag VET att jag kommer att bli så fruktansvärt avis när jag kommer dit!
Tänk att ha ett eget hus, då är man ju verkligen vuxen på riktigt med all vad det nu innebär, både gott och ont.

Detta blir även min första resa till Bålsta och jag har stora förväntningar ;)
Hahaha- jag har verkligen ingen aning om vad jag ska vänta mig...
Är det en byhåla som Ockelbo, ett utdöende samhälle som Sandviken eller en medelstor stad som Gävle? Jag har ingen koll alls...Det ligger liksom åt helt fel håll, jag har aldrig så vitt jag vet haft någon anledning att åka åt det hållet, men nu ska det bli ändring på det minsann.

Nu väntar morgonens promenad,

Ha det ljuvligt i solskenet!


Etta på klicktoppen

Det är inte precis ofta man blir jämförd med någon som blivit utnämnd världens sexigaste kvinna, faktiskt aldrig. Men nu har det hänt, hihi :)

Min käre vän Karin sade vid ett tillfälle att hon tyckte att jag kroppsmässigt liknar denna skönhet...

                                                                        image5

... Jag vet inte om hon fjäskade inför nästa födelsedag eller vad, men jag tackar och tar emot!

Det känns ju skoj att inte alla delar ens egna kroppsuppfattning för det är ju betydligt trevligare att bli jämförd med Scarlett Johanson, som ligger etta på aftonbladets klicktopp, än en flodhäst eller någon annan större varelse med väl myket överflödigt hull :)

Thank you darling, you made my day!

 

Utmanad

Detta verkar ha blivit en kedja nu :)
Belma var först och sen Nina som "utmanade" mig!

Detta är mina val, även om vissa av dem är sanning med modifikation...

Piggelin - Magnum
Jay Leno - Letterman
Klänning - Byxor (Kan verkligen inte välja, det är helt och håller beroende på humör och väder)
McDonalds - Salladsbar
Öl - Vin
Stockholm - Göteborg
Hockey
- Fotboll
Grey´s Anatomy - Cityakuten
Förhållande - Singelliv
Aftonbladet - Expressen

Nu tycker jag att det vore skoj om ni som läser min blogg med jämna mellanrum också tog er an denna lista så att vi alla kan lära känna varandra lite mer :)

Skojigt

Nu är det verkligen vår :)

Soligt och fint som det var när jag tog min vanliga morgonpromenad bestämde jag mig för att jag skulle rensa vinterns skrot från balkongen. Sagt och gjort.
Svettig och mysig släpar jag fram dammsugaren och skurhinken, nu jädrar skulle det bli frukost utomhus!
Det är för mig smått oförståeligt hur det kan ligga en halv julgran i form av barr på min balkong när vi inte ens har varit i närheten av någon sådan under hela julen?
(Tragiskt jag vet, men jag är uppvuxen med filosofin att plastgranar är mycket smidigare och bättre eftersom de inte barrar och man inte behöver skaffa en ny till varje jul. När jag själv får plats för en julgran kommer den dock vara 100% äkta, ärligt stulen från skogen)
I vilket fall, efter en kvart krypandes på knä, yttrande en hel del mindre fina ord eftersom de små barren letat sig in i mattan, är nu balkongen åter i brukbart skick!

Det är väl helt fantastiskt att börja dagen med frukost ute i solen!

För övrigt fick jag höra en del roliga saker på radion när jag spatserade omkring ute i naturen och tänkte av detta skapa någon slags "hört-på-radion-tre-i-topp":

3: "Dunka mig gul och blå"- Kanske den sämsta och mest osmakliga låt som spelats i svensk radio men ack så underbar! Kommer slå stort i sommar jag lovar ;)

2: Polisens vapenamnesti-  Detta är ju något som inträffar någon gång varje år och under denna tid är det fritt fram att lämna in sina olicensierade vapen till Polisen. Någon stans i sverige hade dock polisen blivit smått förbryllad då det kommer in en man som lämnar in en 20 kilos kulspruta! - Ha ha ha! Undrar vad han lämnade hemma...

1: (Det mest korkade jag hört på länge) Victoria Beckhams Vindiet. Kommentarer är väl egentliga överflödiga men kort sagt kan sägas att fru Becks nu erkänt sina ätstörningar och lovat att gå till botten med detta genom denna nya diet. Vindieten går ut på att dricka vin tills verkningarna av vinet sätter in och man blir sugen på att äta. - Cherio Vicky!

Här är en bild på min frukostidyll på balkongen! 

image4


Världens härligaste?

Följande hund kommer jag att skaffa mig en vacker dag när jag har tid och utrymme!
(bilden stulen från
vovve.net)


image3

Old English Mastiff :)


Vingklippt Papegoja och Rosa Tant

Det är skoj vad man kan uppleva saker när man är ute och går!

Det där med papegojan var väl iofs kanske ingen upplevelse direkt utan mer något jag hörde på radion.
Jag lyssnade på Rix Morgonzoo och hörde berättas om hur man går tillväga när man vingklipper tamfåglar, det lät helt sjukt grymt.
Det är grymt nog tycker jag att ha djur i bur (ja, jag har själv haft det men den tiden är waaayy over) men att dessutom klippa vingarna på en varelse som är skapt för att flyga är väl hur grymt som helst.
Jag tycker alla ska ta sig en rejäl funderare innan man skaffar sig husdjur så att man inte skaffar dem "bara för att" och sedan till alltför stor del berövar dem sitt naturliga "varande".
Jag VET att det är så himlans många djur som blir lidande bara för att vi människor ska ha något gulligt att leka med när det passar oss.

Nu försöker jag inte på något vis påstå att alla människor som har husdjur bara tänker på sig själva och är helt hjärtlösa, jag har själv haft många husdjur och jag vet att de flesta faktiskt älskar sina vänner och  tar mycket väl hand om dem, men jag blir bara så upprörd när jag tänker på att det faktiskt finns så många som INTE gör det.

Nog om det och vidare till den rosa tanten : )

Något som däremot inte på något sätt gjorde mig upprörd ,utan resulterade i ett leende på mina läppar, var den äldre damen i rosa jacka som jag mötte i motionsspåret!
Jag fullkomligt älskar gamla tanter och blir så glad när jag ser äldre människor som kan vara ute och röra på sig, det inger på något vis hopp om åldrandet!
Inte bara var hon välidgt pigg eftersom hon faktiskt joggade, hon visade även att man inte alls behöver ha en dyr träningsoutfit för flera tusen kronor på sig när man motionerar. Det går lika bra med en gammal rosa täckjacka, ett par urblekta blåa jeans och gamla hederliga tennisdojjor!

All heder till den rosa tanten.

Vårglädje

Vilken underbar morgon!

Solen skiner och jag sitter med en kopp kaffe och luktar på mina fina "grattis på födelsedagen och välkommen hem"-blommor jag fick av Tomas förra veckan!
De är fortfarande fina och gör mig fortfarande glad :)

Idag är det tänkt att jag ska skriva ett PM till imorgon, vi får se hur det går. Det borde inte vara så svårt, det ska bara vara en introduktion till den kommande uppsatsen där vi berättar om frågeställningen, forskningsläget och om materialet vi använder oss av.
Jag känner mig nog lite för lugn inför hela uppsatsskrivandet. Det är verkligen hög tid att sätta igång men jag har så gott som inte gjort något alls förutom att läsa hälften av källmaterialet...
Men jag vet hur det brukar vara; bara man sätter sig ner och skriver går det oftast av sig självt och vips så har man skapat tre sidor utan att veta om det själv!

Hoppas nu bara att det fungerar lika denna gång :)

Nu väntar en härlig promenad i solen!


image2


Back to business

Nu är det definitivt slut på allt latande!!

Efter en veckas utan vare sig träning (bortsett från två snabba långpromenader) eller studier är det hög tid att ta tag i vardagen igen, och det käns skönt faktiskt.
Jag måste ha rutiner.

För att komma tillbaka till vardagen börjades denna dag med en snabb promenix och nu är det dags för lite läsning...
Hmm.. känns inte superinspirerande med tanke på alla lådor som står och stirrar på mig och väntar på att bli uppackade men det får bli senare!

Igår var vi med mamsen och Bengan  till Uppsala och hämtade de sista prylarna, det känns skönt att allt är här nu.
Som tack för hjälpen bjöd Anne på lunch på hemvägen :)
Nog för att det känns superbra att vara tillbaka på hemmaplan så känns det samtidigt lite sentimentalt att lämna U-a.
Jag gillar staden skarpt, det finns så mycket där både kulturellt och nöjesmässigt, men det positiva med att bo här väger absolut upp det negativa med att inte bo där!

That's all for now

Gott och Blandat

Nu börjar påsken lida mot sitt slut, tyvärr inte allt godis...
Jisses.

Varför ska alla människor envisas med att slänga på en en massa onyttigheter vid den här tiden på året?
Det är ju inte bara onyttigt utan även oerhört opraktiskt med tanke på att sommaren närmar sig med stormsteg och då ska man ju vara sååå snygg heter det...
Nu verkar jag ha fått bättre karaktär än jag haft tidigare så jag har inte vräkt i mig sådana enorma mängder, men äggen ligger där i sin skål (fruktskålen har fått byta innehåll under påskhelgen!) och glor på mig...

Igår var det vin/snacks/godis/födelsedags-mys med Karin!
Det snackades strunt och jag fick presenter :)
Gumman hade plockat ihop en gott och blandat påse till mig med diverse "bra att ha saker" och andra kuligheter som t.ex. munspray (!), ljus och söta servetter!
*Puss*

Idag väntar läsning, måste ta tag i min uppsats nu. Har inte pluggat något alls sedan i tisdags... men det är ju så svårt att slita sig från allt pyssel som finns här hemma.
Vi börjar ju äntligen få någon slags ordning på stället och då vill man ju gärna fortsätta!
Sedan blir det ju inte lättare av det fina vädret heller! Vill ju bara gå ut på en massa härliga promenader hela tiden.

Senare mot eftermiddagen ska vi iväg till A's nya bostad och grilla med hela familjen, trevligt trevligt!

Ha en härlig dag i solen allihopa!

(den stora bagen är min nya beachbag!)

image1

Grattis och Glad Påsk!

Idag har jag tillbringat min födelsedag med att städa och torka fönster :)

Födelsedagen "firades" igår som sagt, hemma hos far och Pia!
Jisses vilket kalas de bjöd på!!
Det började med påskäggsjakt för alla gäster, följt av "mingel" och smörgåstårta för att sedan avslutas med en enorm frukttårta :)

Mums!

Det var en mycket trevlig tillställning och jag tror att alla hade riktigt trevligt!
TACK SÅ MYCKET, inte bara till Pappa och Pia utan till er alla som kom och förgyllde min dag :)
(bilder kommer senare)

Som vanligt fick jag en massa fina påskblommor av allihopa som nu står och sprider glädje i hela lägenheten. Det var lite därför jag kände att jag ville städa och få undan alla kartonger mm., så att blommorna kunde komma till sin fulla rätt!

Började dagen med en bamsekram och "skönsång" av Tomas, sedan gick vi ut på en tokhärlig morgonpromenad i vårsolen. Jag slog återigen av hur en väldigt bra stad Gävle är, det är så lyxigt att på så kort tid kunna komma ut i skogen. Det är helt omöjligt i Uppsala.

Nu kommer middagen serverad när som helst och sedan väntar en lååång massage.

Det är toppen att fylla år ;)


Hemma!

Nu är jag HEMMA igen :)

Flyttlasset gick sent igår kväll så nu är lägenheten full av kartonger och säckar med kläder som väntar på att bli uppackade, vilket jag inte ser som en börda, tvärtom!

Jag har någon muterad gen tror jag som gör att jag tycker det är fanstastiskt roligt att packa upp/organisera/pilla med saker! Jag är överlycklig när jag får byta plats på saker och sortera saker på nytt... hmm..
Jag undrar om det är nåt tecken på mental instabilitet eller något...?

Jaja, jag trivs med det isf :)

Efter jag packat upp ska jag bege mig ner på stan och byta klänningen T köpte till mig, jag kom på att det är bättre att den är lite större eftersom den är helöppen, och då vill man ju åtminstone kunna knyta den så att den går ihop helt i midjan...
(Onödig info)

I eftermiddag bär det av till Sandviken till Far och Pia som bjuder på kalas! Ni är ju för härliga!
Det ska blir jätteskoj att samla alla människor på samma plats för en gångs skull, tack så mycket :)
Tänkte att jag skulle göra chokladtryffelägg och ta med mig dit, jag måste ju ändå bjuda på någonting!

Nu måste jag återvända till alla säckar med kläder och väcka Tomas!

Ha en härlig dag alla!

Fest?

Det är inte ofta det händer och när det väl inträffar är det sällan lägligt...
Jag är festsugen :)

Jag tycker det skulle vara så himans skoj att ha en födelsedagsfest för en gångs skull, med en massa folk!
Men då har vi ju fortfarande det lilla problemet att få människor är tillgängliga för sådant under påskhelgen...
Och utan folk, ingen fest :(

Så jag tänkte som så, att om det är någon/några av mina gamla bekanta där hemma som läser detta och känner att ni med skulle vilja ha lite skoj i helgen; hör av er!!
Det vore skoj att ses, även om vi kanske inte setts på bra länge -ja, kanske just därför!

Jag öppnar mina dörrar på Söder för er :)



Blanda inte ihop prepositionerna

Flera av er har säkert misstänkt ett fel i inlägget om min käre mor - och nej, det ska såklart inte stå "från allt till inget".
Som tur är vågade en vänlig själ fråga om det verkligen skulle stå så, tack för det Robban.
Detta är åtgärdat nu :)


Nästan färdigt

På sätt och vis är det väldigt praktiskt att bara bo på 18kvm, det blir liksom inte sådana oerhörda mängder att packa!

Har nu spenderat ca 2 tim med att fylla mina fina banankartonger med allt möjligt mellan himmel och jord och nu är det bara garderoberna kvar!
Jag har köpt säckar till alla kläder och dyl, har insett att de är så oändligt mycket lättare att lasta i bilen än mängder av kartonger (något har jag i alla fall lärt mig av alla dessa bostadsbyten!).

Imorgon bär det alltså av och jag blir åter Gävlebo, även om jag alltid kommer att vara "Ivantjänare/Ockelboare/Sandvikare" i hjärtat (: (vilken underbar kombination!!)
Det ska bli så skönt att komma hem igen, lagom till våren och allt. Gävle är underbart på våren tycker jag! Alla människor kryper liksom ur sina kokonger och förandlas till färgglada fjärilar i Boulongerskogen! 
Alla möjliga sorters fjärilar...

Poetiskt och fint :)

Nu måste jag vända mig till mina artiklar som skall gås igenom INNAN morgondagen helst, sedan väntar ett styrkepass på gymmet.

Som kanske märks känner jag mig ovanligt positiv trots allt jag har som står och väntar på att bli gjort! 

 


Revolutionerande shoppingtips

Jag har kommit på ett nytt sätt att shoppa!

1: Välj ut något fint du vill ha.
2: Ta en bild med mobilen och skicka ett mms till din pojkvän eller någon annan lämplig (glöm ej att ange ev. storlek).
3: Ring sedan och bekräfta att meddelandet kom fram.
4: Din pojkvän går glad i hågen ner på stan och handlar till dig!

Billigt och bra blir det oxå!
Haha!

Skämt o sido.
Jag hade sett en finfin klänning som jag ville ha till min födelsedag men som var lite väl dyr för min budget. Senare kom jag på att vi ju faktiskt hade fått rabattkuponger hemskickade från JUST DEN butiken där man fick 30% på ett valfritt plagg.
Så jag kom på den briljanta idén att Tomas ju kunde gå och köpa den till mig hemma i Gävle eftersom kupongerna fanns där!
Sagt och gjort.
Han begav sig ner till stan och köpte den till mig.


Tack älskade, du är underbarast.


För övrigt har inte mycket hänt idag.

Jag har varit och bråkat med personalen på Carolina som vägrade förstå att deras låneregler är idiotiska.

Tydligen får vi inte beställa böcker via fjärrlån om det är så att titeln finns inom universitetet, sedan spelar det ingen roll om boken är tre veckor försenad.

Skruvat.

Ska jag behöva lida för att folk inte lämnar tillbaka sina böker?


Och när jag står där och försöker så snällt jag bara kan (för damen/kärringen jag pratade med var så fruktansvärt otrevlig) förklara för dem hur dumt systemet är  i just precis sådana här fall då man ska skriva uppsats och är helt beroende av litteraturen, så säger hon till mig:
- Ja, men nästa gång är det du som inte lämnar tillbaka boken.
Ursäkta?
 
Människor som hon borde låsas in i något gammalt dammigt arkiv och inte släppas ut förrän Linné firar 700-års jubileum.

Nu ska jag fortsätta läsa in mig på litteraturen till min uppsats.


Banankartonger, någon?

Jaha, då var det dags igen...
Flytt nr 15 i raden av alla bostadsbyten!

Den 10:e April går flyttlasset åter hem till lägenheten i Gävle och min älskade.
Det ska bli skönt måste jag säga, det är så mycket värt de där två timmarna om dagen på tåget, jag gillar ju tom. att åka tåg :)
Har börjat packa ner lite småsaker som inte används så frekvent och inser att man har så mycket saker som man inte behöver! Funderar på att donera vissa saker till korridoren och annat smått och gott får gå till Myrorna.
Det är märligt hur man samlar på sig grejer som bara ligger och aldrig kommet till någon användning men ÄNDÅ envisas man med att spara dem! Det ska bli ändring på det nu!
I Tomas och mitt hem ska BARA finnas saker som hör till oss och vårat liv, allt annat, med en gammal historia bakom (förutom mina antikviteter och loppisfynd dock!) måste bort.

En ny fräsch start på vårat liv tillsammans, igen.

Om något har denna drygt tvååriga tid som Uppsalabo lärt mig att uppskatta min familj och närheten till skog och hav!