Helst av allt

Energilös, kraftlös och rastlös.
Det går ju inte ihop egentligen men precis så känner jag mig nu.

I nuläget är det så galet mycket som skall tas tag i och fixas att jag inte hinner stanna upp och reflektera över stunden.
Och lika bra är väl det för om jag hade möjlighet att stanna upp och känna efter så skulle jag nog gå sönder.
Pappa är sjuk.
Uppsatsen skall in på måndag egentligen, men jag har beskrivit situationen och fått dispens till torsdag innan vi åker till egypten,
Det är fortfarande oklart om vi kan köpa huset eller inte eftersom ingen har köpt lägenheten ännu.

Hur jag mår?
Om magsår är den svidande och otäcka känslan precis där bröstkorgen går ihop som gör att jag måste gå dubbelvikt om dagarna är det nog det jag har.

Semester är precis vad som behövs. Komma bort från vardagen och bara ta hand om varandra.
Detta har varit ett jävligt år,men samtidigt mår jag bättre än någonsin.

Vi ska julpynta ikväll. Pynta, äta pepparkakor och lyssna på julmusik.
Men helst av allt vill jag bara krama min pappa.

Min Pappa

Min pappa är bäst,
han kan allt.
Min pappa är starkast,
han lyfter mig,
Min pappa är sjuk,
han måste bli frisk.
Jag behöver honom.


       
             
                                     

Hej mitt vinterland!

Nu är det vinter!
Jag tittar ut och ser närmare 2 dm fin, vit, orörd snö ligga som ett täcke på marken...lycka.
Jag älskar snö! Jag älskar vinter,älskar jul...
Mest av allt vill jag åka hem till skogen nu känner jag. Elda i vedspisen och smyga runt i raggsockor och mysbyxor och hälla i mig kaffe varannan timme. Det måste vara det härligaste någonsin: jul hemma i skogen med god mat, julgran och hela familjen samlad. Så var det förr när man var liten, då kunde alla familjemedlemmar samlas för den goda sakens skull. Nu när vi vuxit upp har det däremot blivit helt ok att undstå detta och dra ner på hela julmyset... varför?
Jag kommer aldrig få förståelse för människor som slutar fira jul på rikitgt bara för att barnen vuxit upp. Aldrig.
Jul är jul och jul skall firas! Och detta innebär att HELA familjen skall vara samlad.
Julen har dessutom redan påbörjats här på Linnégatan, där vi redan avklarat 1 1/2 flaska glögg och en hel hög med pepparkakor! Mitt hjärta: du är bäst! Ingen har någonsin köpt glögg och pepparkakor till mig i mitten på november. Du är min själsfrände!

För övrigt är det endast detta examensarbete som håller mig ifrån julpyntet och julsångerna... Deadline på måndag och då ska den för tusan vara klar. Börjar bli less nu. Ja, det är intressant, men det blev inte som jag tänkt och jag kan väl inte påstå att jag avtäckt ny spännande mark på forskningsfronten heller. Men men, inget resultat är även det ett resultat i sig, frågan är bara hur jag ska få det att låta intressant och fascinerande...
Förutom allt detta är vi ju mitt uppe i försäljning av lägenheten, vilket är ett måste för att vi får köpa huset. Det är lite smånervöst och stressande att inte veta om den blir såld eller inte. Jag kan ju erkänna att jag mentalt redan har flyttat in i vårt fina hus, det är möblerat och allt och nästa års julgran står pyntad och grann i vardagssalongen (det räcker inte till att kalla det vardagsrum, det är ju galet stort!)...
Andra visningen på lägenheten idag, tänk om det inte kommer någon nu heller?

Tänk om jag inte kan ha min fyrameters julgran nästa jul?

Finnes: Piratlärarinna i sexig outfit ;)

Nu äger jag 1/20-del av ett hus!
Vi var till banken igår och fixade med handpenningen så nu är man till 1/20-del husägare, det ni gott folk :P
Mäklaren var här igår och tog bilder på lägenheten så förmodligen kommer annonsen ut idag! Jisses, det är knappt så man hinner med själv! Men det känns bra, SÅ bra! "Riva hela taket, så bra!"- haha ;)

Jag vill flytta nu, på en gång, ögonaböj! Tyvärr har vi ju lite smärre möbelproblem.... med tanke på att vår nuvarande lägenhet inte ens motsvarar en tredjedel av den kommande ytan, kommer våra befintliga möbler att slukas i ett nafs av det galet stora monstervardagsrummet. Och sen då? Vad gör vi med resterande 72 kvm??
Så om det är någon som har problem med att finna julklapp/examens-/födelsedagspresent till lilla mig den närmsta tiden har jag några tips: IKEA, MIO, Indiska, Jysk, Rusta, Myrorna.....

Idag är det fredag och denna helg kommer att bli lugn och skön. Prioriterar studierna denna helg, med avbrott endast för promenad/fika/bio (surf/film/tv/tupplur/förnstershopping....). Nej, seriöst. Denna helg ska det verkligen pluggas och inget annat. Har satt en viss deadline på söndag som jag minsann tänker hålla.
Dessutom har jag tänkt slänga iväg några fler jobbannonser...

(Men Annelie, om det inte dyker upp något jobb till mig, kanske jag kan få vara någon slags sexig piratlärarinna på ditt skepp? Jag kan ju på så vis locka till oss andra pirater med min vishet, som vi sedan kan röva på all rom och kaffe... Låter det som en plan? Det enda jag kräver i lön är en snygg piratoutfit och en medelstor toblerone i veckan :P )

För er läsare som inte fattade något av raderna ovan, hänvisar jag till min lillasysters planer om en blivande karriär som pirat på ett gammalt avlist skepp någonstans på Maltas havsbotten! Icke att förkasta!

JETZT STUDIEREN!

/Yours Truly.

Ändrade planer...

Kära läsare .
Det är med sorg som jag måste ta tillbaka mitt tidigare löfte om hardcore julpyntning á la 2008......
JAG BLIR NÄMLIGEN HUSÄGARE IDAG!!! (och därmed följer att jag from nu tänker snåla på vartenda öre i min ägo!)

Jepp! Allt gick vår väg och idag kl 16 skriver på kontraktet till drömhuset :D

Jag tror helt ärligt att vi är de lyckligaste människorna i åtminstone hela västmanland just nu! Fjärilarna flyger i stora svärmar i magen och inte går det att sova!
Huset är TOKFINT! Och det är inget jag säger om ett vanligt tråkigt massproducerat typiskt villaområdes-hus. Nej detta är helt originellt! Eller vad vad sägs om ett vardagsrum på 60 kvm med 5,5 meter i tak (FATTA VILKEN SUPERJULGRAN jag kommer att ha nästa jul!!), ett kök vars ena vägg består av en hel bokskog, världens finaste sovrum och en övervåning med snedtak... Dessutom vätter den fina trädgården ut mot en gigantisk häst/kohage! (Svårt att avgöra vilket då djuren i fråga verkar ha flyttat för tillfället)
132 kvm lycka kallar jag det :D

Jaa... jag kan tjata på i evigheter om hur mycket jag älskar detta hus, men för att allt ska gå vägen krävs att jag får klart mitt examensarbete i tid.
Så åter till MS Word...

YAAYY!

hardcore-julpyntning 2008

Nu är det dags.
Efter en lång tids frånvaro har orden hittat tillbaka till mig och jag känner att jag kan skriva igen!

Sitter hemma i soffan och dricker kaffe och kikar på nyheterna som berättar att Obama vann valet, skönt. Det är dags att det sker än förändring där borta på andra sidan pölen. Helt otroligt egentligen hur hårt segregerat det där världsledande landet fortfarande är... Galet.

För övrigt är allt bara bra. Det råder lite penningsbrist men det tillhör ju vardagen! Det går ju heller inte att vara annat än glad och förväntansfull när julen står och knackar på dörren och årets första julklapp redan är klar :) Min vana trogen är det snart även dags för inhandling av ännu mer julpynt, sedan kommer lägenheten byta skepnad! Från trendig svart/vit till hardcore-julpyntat rött, grönt och guld! Jag ska sikta på rekord i år... :)

Ska strax börja knappa in fler ord i mitt examensarbete som faktiskt går rätt hyfsat tror jag. Har haft lite problem med litteraturen men jag tror det duger snart faktiskt! Lägger hellre krut på resultatanalysen än rabblar upp litteratur som inte är relevant. Under denna arbetsprocess har jag insett att frågan om, och diskussioner kring resursfördelning faktiskt är oerhört intressant. Påverkar det elevers resultat i skolan eller inte? Det är vad jag ska försöka komma fram till den 1:a december....
Söker jobb för fullt också. Inte mycket finns dock, men jag söker med ljus och lykta varje dag och väntar på att den perfekta lärartjänsten ska dyka upp. 

Vad mer... javisst ja! Vi försöker köpa ett hus :)

/Yours Truly