da´n, före da´n, före da´n. före da´n...

...Nu är det nära!
Julafton närmar sig med stormsteg, och ikväll medan Johan smaskar i sig fint julbord ska jag minsann slå in julklapparna ;)

Ex.arbetet blev som utlovat färdigt igår. ÄNTLIGEN. Det enda som saknas nu är egentligen ett litet abstrakt på 150 ord sedan är det finito! Helt otroligt skönt, men även lite sentimentalt. Det sista arbetet jag gör under min studiekarriär... och jag tror faktiskt det är helt OK, kan nog få till ett VG.
För övrigt har jag insett att jag måste börja träna igen. Har varit lite stiltje på den fronten de senaste två veckorna, men nu jäklar ska jag bli fit igen! Det är så otrevligt att gå runt och känna sig dallrig ofast, även om inget syns så kan jag lova att det känns! MEN, nu är det hårdträning som gäller tillsammans med lite mer frukt och grönt och lite mindre socker... :)
Idag väntar läsning om hållbar utveckling och folkhälsa inför litt.sem imorgon. Blandade känslor inför det faktiskt... det är förvisso ganska intressant men det vore inte helt fel att bara vara hemma och förbereda inför julen...

Ha en bra torsdag folket!

Egypten, mammas födelsedag, jul, pappa och lägenhetsförsäljning...

Efter en underbar vecka i varmaste Egypten är vi åter hemma i västra Aros.
Veckan flög förbi och förutom kvällsäventyr i Hurghadas fattigaste stadsdelar, hann vi med: en snorkeldag i röda havet där vi simmade med muränor och nemo-fiskar, en heldag i Kairo där vi klättrade i Cheopspyramiden (den störtsta såklart!), och så mycket mys man bara kan föreställa sig! Detta kantades av 100% sol och GRATIS mat och dryck :D
Ibland är livet helt ok faktiskt ;)

Nu är man dock åter tillbaka i verkligheten med allt vad det innebär.
Min finaste mamma firade en milstolpe här i veckan då hon galant avklarade ännu ett levnadsår. Tyvärrr kunde jag inte ge henne en kram då, men mamsen: du får dubbla på julafton!
Har även hunnit införskaffa alla julklappar som nu väntas på att bli inslagna. Här måste jag erkänna att jag frångått min tradition att ha allt inslaget och klart en vecka före jul, detta beror på det oändliga arbetet med examensarbetet. Dock beräknas detta bli 100% färdigt i eftermiddag, så då kan jag minsann ägna all min energi åt julförberedelserna!

Saker och ting går även åt rätt håll vad beträffar min käre far, som nu äntligen har fått ordentligt bra hjälp. Det finns inte ord som kan beskriva hur glad jag är för detta, och inte heller för att beskriva hur förbannad jag är på att det måste gå så långt innan en människa tilldelas hjälp. Ofattbart i detta land som ligger så högt på listor när det kommer till hälso-/sjukvård.
Det enda magontet som återstår nu är försäljningen av lägenheten som inte går åt något håll alls...
Mormor frågade vad vi vill ha i julklapp. Jag önskar mig mest av allt att tomten kom och köpte vår lägenhet så vi kan flytta in i vårat fina hus...

Här är några bilder från vår resa!


 Hjärtat vid en av hotellets pooler!


Självklart chokladkalender med!


Snygg pose vid biljardbordet ;)


Försöker se avslappnad ut i halvläskig stadsdel...


Nöjda på snorkelbåten efter första vändan bland koraller!


BAD :)


...på paradisön! (med påminnande skylt för de glömska)


BILDBEVIS!


Galet stora var de...


Glad turist!


Glada turister vid Kairos största basarområde!


Solen går ned över Kairo


Beachsnygging 1 ;)


Beachsnygging 2 :)

Det var delar ur vår resa!