Nu är det slut!

4, 75 års slit är nu över.
Inga fler ångestgivande tentor, inspirerande föreläsningar i IHRE-salen, heta diskussionsseminarier eller briljanta uppsatser väntar, för jag tar ut min lärarexamen! Helt otroligt.

Det kanske inte låter så märkvärdigt men det KÄNNS märkvärdigt. Fy tusan vad jag är bra, som har klarat tentor på 1650 sidor, skrivit inte en, utan två uppsatser på C-nivå, båda med högsta betyg, presenterat powerpoint-presentationer som min sambo gjort, men som jag tagit åt mig hela äran för ;) skrivit ett otal PM-där det diskutrats allt ifrån verbsatser, ordklasser, statusmanifestation under 1600-talet och didaktik med specialundervisningsperspektiv, samt ett examensarbete som jag fått mycket beröm för. Detta har gett mig briljanta ämneskunskaper i Engelska, Historia samt pedagogik, och det finns inte längre många vetenskapliga teorier jag inte känner till. Utöver detta har jag praktiserat på alla möjliga skolor och fått höra att jag har talang för yrket och kommer att bli en ypperlig lärare!
Ja, jag skryter massor nu, men jag tycker faktiskt att jag är värd det en dag som denna, för imorgon mina damer och herrar, kan jag titulera mig "lärare på avancerad nivå för gymnasiet och grundskolans senare år". Fantastiskt. Och detta ska självklart firas på bästa möjliga tänkbara sätt: nämligen med en bilresa hem. Hem till snön, skogen, luget och famljen. Och vi ska kramas som aldrig förr, för det är vi värda.

Ha en bra dag allihopa!

/Yours Truly.


Var inte alltför välplanerad och ordentlig...

Jag är värdelös på att uppdatera, jag vet. Men faktum är att det finns så mycket här i livet som faktiskt är viktigare, och just nu tar det all min energi, både positiv och negativ... Det sista jag kan göra nu är att klaga på att det inte händer saker i tillvaron, för det är precis vad det gör. Kanske nästan lite väl mycket faktiskt, men jag ska inte klaga, det mesta är trots allt positivt! Tyvärr medför allt detta att jag inte hinner med så mycket runt i kring, men så är det. Det sista jag tänker göra är i alla fall att ha dåligt samvete över att jag inte uppdaterar bloggen, som sammanlagt 12 personer om dagen läser!

Lägenheten är såld och vi håller nu på att packa och rensa ur förråden. Vinden sorterades och packades i går, och nu väntar källaren samt garderober i längenheten... För första gången någonsin är jag glad över att ha flyttat runt som en galning genom åren, det underlättar verkligen hela packningsprocessen! Däremot förstår jag inte hur jag inte kan ha fått stämpelkort hos adressändring, fatta hur många tusenlappar de har fått av mig. Det vore väl annars en bra idé tycker jag, mängdrabatt istället för de där flyttkorten som ingen i alla fall skickar längre...
Samtidigt som detta, försöker jag se till att bli utexaminerad lärare på fredag, och klara av allt pappersjobb som hör därtill! Parallellt med allt, är det även tänkt att jag ska planera undervisning för 4 klasser i engelska och svenska  för resten av läsåret, men det blir ett fall för helgen! Jag börjar alltså mitt första riktiga heltidsjobb som lärare på måndag, och har än så länge inte ens öppnat någon av läroböckerna än... Men det löser sig! Min nya filosofi är att följa tipset jag fick av min examinator i onsdags "var inte alltför välplanerad och ordentlig, det sätter bara onödig press på dina elever". Det lät bra tycker jag som annars är så galet välplanerad!

Nu ska jag gå och förklara för min sambo att han är bäst i världen som dukar undan och fixar kaffe, när jag inte har tillräcklig kraft för att lyfta min stora rumpa ur soffan...

/Yours Truly.