På Begäran

...kommer här en kort liten uppdatering :o)

Inte så mycket händer just nu... Jobbar mest och när jag inte gör det så leker jag med katterna och pluggar teori till körkortet (vilket går sisådär, jag är nog lite för lat tror jag!).
Vet att jag tjatat länge om hur skönt det skulle bli att få stänga av hjärnan och jobba fysiskt ett tag, men faktum är att man blir oerhört trött av det med... i alla fall såhär i början när man inte är van att jobba med kroppen utan mest med knoppen!

Midsommar har det ju varit också... Gjorde inte så mycket, var hemma i Ivantjärn med min vän Stina och hade trevligt. På dagen blev det de sedvanliga aktiviteterna i byn med ringdans, tipspromenad, lotterier och pilkastning, och på kvällen grillade vi och tog sedan cyklarna till grannbyn Gammelboning där vi blem MYCKET berusade.
Uscha, alltför berusade blev vi och på morgonen därefter mådde vi som vi förtjänade kan jag lova.
Nu blir det lugnt för min del en väldigt lång tid framöver...

Nu ska jag ut och promenera en sväng med min älskling innan det är dags för oss att gå o sova, vi går båda fm denna vecka :(

Hoppas att det är bra med er alla och att ni hade en mysig midsommar!

Annorlunda Powerwalk

Tack Stina : )
Gjorde ett tappert försök till en powerwalk med min vän Stina, men efterson regnet svek oss slutade det med ett besök hos henes bror och en kopp the här hemma hos oss! Men trevligt var det, pratade kakel och lite strunt!

Det går toppen med katterna. De känner sig mer och mer hemma och de är kompisar nu igen! Till och med så att Sigrid har gett sig på Selma för att busa, annars är det oftast tvärtom, Selma som vill busa med Sigrid.

Nu ska jag hoppa in i duschen och spola av mig helgens slöhet för att bli fräsch för nya tag på jobbet imorgon eftermiddag... Såg dock till min stora fasa att jag kommer att missa en förmodligen väldans bra serie på SVT om
Elizabeth I, måste etsa in det i T's skalle så att han inte glömmer att spela in den, vilket vore total förödelse...

Polarna Polers:

image38

Smoothiepaus

Jag har verkligen lyckats vara ledig på riktigt idag! Det känns sååå skönt, bara lite ångest över att jag inte har varit ut och sprungit... Men jag tror faktiskt att jag behövde en ledig, lat dag helt utan måsten för nu känner jag mig nyladdad!

Dagen har tillbringats hemma med katterna, inomhus och ute på balkongen där vi satt och åt lunch  (eller jag åt sushi medan Selma nyfiket kollade på och Sigrid låg och latade sig i solen)!
Jag passade på att ta en liten tupplur där ute i solen, vilket iofs var mindre frivilligt eftersom jag somnade innan jag ens hann öppna körkortsboken, och när jag vaknade hade jag dregel på hela min högra axel :o) Ha ha ha, hoppas ingen granne såg mig när jag låg där och utsöndrade kroppsvätska...

Nu väntar en smoothie (mango, passionsfrukt och banan) i soffan till Nynne innan jag ger mig på ett par tavlor som måste omplaceras, och senare ska det grillas lax och fixas vitlöksbröd till älsklingen som kommer hem efter ett lååång tolvtimmarskift!


So long :o)

Tillökning!

Japp, familjen Hallenberg/Vähäkuopus har numer fått tillökning i form av två söta katthonor!
Blödig som jag är, kunde jag ju inte låta bli när jag såg annonsen om två innekatter som behövde nytt hem och nu är de här, Sigrid ett år och Selma 7 månader! Jag var och hämtade dem i kvarteret här bredvid och nu är de i full färd med att göra sig hemmastadda!
Sigrid är 1/4 norsk skogskatt, jättefin grå-/crèmerandig och fint tecknad medan Selma är en Siamesblandning och ser ut som om man skulle skvätt målarfärg på henne! Hon är helt osymmetriskt svart-/vit-/brun-fläckig men jättego!

De är så himla roliga att titta på!
Samtidigt som de är lite småfega såhär i början, så är de såå himlans nyfikna att de inte kan låta bli saker och ting! Sigrid springer ut och in från balkongen som en galning, det är ju väldigt spännande att vara där ute och titta på fåglarna, men det blir väldigt läskigt när det kommer bilar och andra motordrivna fordon :o)
Selma (som är den yngre på 7 månader) är lite tuffare, men hon är lite som än clown, inte fullt så smart och smidig...
De är bästa kompisar och har alltid bott ihop, och i deras förra hem lekte de som bara den med varandra, men nu är de lite avvaktande och Sigrid fräser och morrar åt Selma emellanåt. Undrar om det är någon ny "sätta på plats" idé som hon har fått för sig bara för att de har fått ett nytt hem, och att hon därför ska visa att hon bestämmer här med? Jag hoppas i alla fall att det går över så att de kan börja leka med varandra igen.

Nu sitter Selma på balkongen och spionerar på lekande barn, Sigrid är jollig så hon ligger bredvid mig i soffan :o)

image36

                                        -  Sigrid -



image37

                                - Selma -

Vuxenlivet väntar!

I fredags tog mina kära syskon studenten :o) Det kändes jättekonstigt.
Samtidigt som jag var så otroligt glad och stolt över dem kunde jag ändå inte fatta att de blivit så stora... minns ju fortfarande hur jag satt och matade dem med nappflaska!
Men nu är de stora och arbetslivet väntar. Broder har redan jobb klart på Hyundai och syster har kontakter överallt i restaurangbranchen så det blir nog inga problem det heller!
Passa på att njuta av denna sommar nu, för sedan är det slut på sommarloven...

Efter en låång förmiddagsvecka är jag ledig en vecka, så då får man passa på att uträtta sådana saker man inte orkar göra när man jobbar, som att måla om och städa...
Jag har målat om hallen, äntligen.
Tyvärr blev det inte som jag hade tänkt mig. Det var meningen att den nya färgen skulle vara väldigt ljus latte (någonstans mellan cremevit och ljust beige) men väl på plats ser den mest ut som bleklila :(
Men men, allt är bättre än den skrikgröna som var där innan...
Ska måla lister idag sedan väntar storstädning och upphängning av saker som ska upp på den nymålade väggen! Jag älskar att pyssla med inredning, trist bara att det kostar så mycket allting... Hoppas på en skaplig lön i juli så att vi kan fixa ordentlig i sovrummet och vardagsrummet med.

Nedan är lite bilder från syskonens student!

       image32

                                                       Lillasyster


       image34

                                                     Äldsta  Lillebror

          image35
                          
                          Jag           Annelie        Mathias           Mikael


4 AM

Som det kanske märks är jag inte riktigt på hugget denna vecka.
Anledningen till min frånvaro är att jag fick börja denna sommars arbete med masdodontskiftet: Förmiddag med tolvtimmarshelg. Förmiddagarna innebär i stort sett att jag går upp kl 4, åker till jobbet 5 och går och lägger mig kl 20.
That's it. Mycket mer än så blir det inte gjort...

Måste dock säga att det går förvånansvärt bra också! Har inte alls glömt så mycket från förra sommarens arbete som jag var rädd för och har hittills inte ställt till med något alls :o)

Imorgon är en stor dag för mina kära tvillingsyskon: de tar studenten!!
Det är helt sjukt. Jag tyckte det var nyss som jag själv tog studenten, snacka om att fyra år går fort!
Jag MÅSTE komma ihåg att ta med mig kameran...
Lika bra att jag packar ner den nu på en gång så att ni kan få se bilder sen, dessutom har klockan slagit 20.34 vilket innebär att jag har överskridit min vakna tid med 34 min.

God natt...
(Lätt att sova när det fortfarande är strolande sol och fågelkvitter ute... Men nu är jag faktiskt så trött ändå att jag t.o.m. skulle kunna somna stående i ugnen).

Är huvudet dumt får kroppen lida

- Det brukar ju heta så och i detta fall är det smärtsamt sant...

Dum som jag är så skulle jag promt ut i solen idag igen och måla min cykel, vilket iofs var väldans bra eftersom det skulle ha gjorts för längesedan. Men, naiv som jag är, tänkte jag att det ju även var ett ypperligt tillfälle för en sån som mig, som inte gillar att ligga och pressa, att få lite sol. Bravo.
Det bokstavligt talat bränner på min rygg eftersom jag i alla de fyra timmarna stod framåtlutad så att solen bara kom åt min redan brända rygg och inget annat... Dumt jag vet.
Nu ser det väldans roligt ut eftersom jag är helt vit på "framsidan" och jultomteröd på ryggen!

Förutom detta har jag hunnit med att köra motorcykel och lära mig växla upp till treans växel. jihooo!!!
Det är ju superkul :o)
Så himla mycket roligare att köra själv än att sitta bakom ju! Gjorde ett tappert försök att skjutsa pappa (på pappas begäran), men det gick mindre bra (ca 2 meter!). En sak i taget...

Imorgon väntar Sandvik och Rörverk 68...
Därmed har mitt 5 dagar långa sommarlov lidit mot sitt slut och en låååång sommar med en massa jobb väntar.

Tack för mig världen, jag lär inte synas till mycket förrän den 23:e då jag släpps ut igen...


Dagens doft: Charterresa

Fjärde dagen på sommarlovet.

Idag har vi haft städdag i brf:en och jag har varit utomhs hela dagen och rensat rabatt och målat staket!
Började dessutom morgonen med en snabb promenad runt kolonilotterna, så idag har jag minsann varit en riktig friskus och vistats utomhus så gott som hela dagen!
Var dock noga med att smörja in mig med solskydd med jämna mellanrum så nu luktar jag charterresa :o)
Det är riktigt härligt att värmen har kommit tillbaka till Gästrikland för jisses vad kallt och ruggigt det har varit den senaste tiden, brrr!

Nu är det fotboll på TV:n och i soffan har jag en skrikande sambo som snart försätter mitt hjärta i attack med sina vrål när Sverige nu tagit ledningen med 3-0.

Imorgon väntar övningskörning med far, fordon är dock högst oklart...